• خرید vpn
  • ما هنـوز به فـردایی روشـن امید داریم

    صفحه اصلی » تغذیه , خواص خوراکی ها » این 7 ادویه‌ی مفید را بشناسید
    کد خبر : 908835

    این 7 ادویه‌ی مفید را بشناسید

    این 7 ادویه‌ی مفید را بشناسیدReviewed by Farnaz on Nov 17Rating: این 7 ادویه را بشناسید و مصرف کنید ما معمولاً ادویه‎ها را فقط برای طعم دار کردن غذاها استفاده می‌کنیم. اما باید بدانید همین ادویه‎های رنگارنگ که در قفسه‌های آشپزخانه‌تان رج زده‌اند حاوی خواص درمانی فوق‌العاده‌ای هستند. در این مقاله قصد داریم 7 ادویه‌ی…

    این 7 ادویه‌ی مفید را بشناسیدReviewed by Farnaz on Nov 17Rating:

    این 7 ادویه را بشناسید و مصرف کنید

    ما معمولاً ادویه‎ها را فقط برای طعم دار کردن غذاها استفاده می‌کنیم. اما باید بدانید همین ادویه‎های رنگارنگ که در قفسه‌های آشپزخانه‌تان رج زده‌اند حاوی خواص درمانی فوق‌العاده‌ای هستند.

    در این مقاله قصد داریم 7 ادویه‌ی مفید را معرفی کنیم که علائم برخی از بیماری‌ها را بهبود بخشیده و برخی از مشکلات جزئی که در سلامتی ما ایجاد می‌شود را درمان می‌کند. پس این 7 ادویه را دریابید!

    دارچین

    دارچین یکی از قدیمی‌ترین ادویه‎های موجود است. 2500 سال پیش مصری‌ها از این ادویه برای مومیایی کردن مرده‌هایشان استفاده می‌کردند. دارچین خواص فوق‌العاده‌ای دارد.

    در طب سنتی، این ادویه به عنوان شربت خلط آور گرم در نظر گرفته می‌شد، برای همین از آن برای بهبود حالت احتقان، التهاب ریه‌ها و همچنین برای درمان آب ریزش بینی استفاده می‌شده است.

    اگر می‌خواهید خواص دارچین چند برابر شود یک عدد چوب دارچین را به جوشانده‌ی زنجبیل اضافه کرده و میل کنید. می‌توانید از پودر دارچین در تهیه‌ی غذاهایتان استفاده کنید. روی کیک‌ها و شیرینی‌جات دارچین بپاشید و به هر بهانه‌ای از خواص آن استفاده کنید. البته به این بهانه در مصرف شیرینی‌جات زیاده‌روی نکنید.
    شاخه میخک

    چوب میخک

    چوب میخک ریشه‌ی اندونزیایی دارد. در زمان‌های قدیم چینی‌ها برای خوشبو شدن دهانشان از آن استفاده می‌کردند. چوب میخک حاوی میزان قابل توجهی آنتی اکسیدان می‌باشد. از چوب میخک می‌توان برای تسکین دندان درد و رفع نفخ معده استفاده کرد.

    اگر معده‌تان نسبت به میوه حساس است و نمی‌توانید به راحتی میوه بخورید کمپوت میوه درست کنید. برای این که کمپوت‌تان هم خوشمزه باشد و هم هضم میوه ها راحت‌تر باشد یک نوک انگشت از این ادویه به آن اضافه کنید.

    پاپریکا

    مردان کریستف کلمب پاپریکا را در مکزیک کشف کردند و پای این گیاه به اسپانیا رسید.

    اسپانیایی‌ها نیز آن‌را آسیاب کرده و به پای ثابت آشپزی اسپانیایی تبدیلش کردند.

    پاپریکا طعم‌های مختلفی از ملایم تا تند دارد. این ادویه سرشار از آنتی اکسیدان ها به ویژه بتاکاروتن، کاپسانتین، کرستین و لوتئولین می‌باشد. می‌توانید یک قاشق چای‌خوری پاپریکا، یک چهارم قاشق چای‌خوری فلفل سیاه آسیاب شده و 2 قاشق چای‌خوری گلپر خشک را با هم مخلوط کرده و برای خوش طعم کردن ماهی یا گوشت‌های کبابی‌تان استفاده کنید.

    زردچوبه

    در کشور هند آمار مبتلایان به سرطان روده از همه‌ی کشورهای دیگر پایین‌تر است به خاطر این که هندی‌ها از مشتریان دائم زرد چوبه‌اند. در سال‌های گذشته محققان علاقه‌ی زیادی به یکی از آنتی‌اکسیدان‌های موجود در زردچوبه به نام curcumine نشان داده و پژوهش‌های زیادی را در خصوص آن انجام دادند. نتایج این پژوهش‌ها نشان می‌دهد که این آنتی اکسیدان خاصیت ضدالتهابی دارد، ضد باکتری، ضد ویروس و ضد سرطان است.

    در طب سنتی هند از زردچوبه استفاده های دارویی زیادی می‌شود. در تایلند و چین نیز برای درمان بسیاری از مشکلات سلامتی از این ادویه‌ی استفاده می‌کنند. توصیه می‌کنیم برای بهره گرفتن از خواص آنتی‌اکسیدانی قوی زردچوبه حتماً از آن استفاده کنید.
    فلفل چیلی

    فلفل چیلی و فلفل کاین

    در سال‌های 1800 میلادی مردم برای گرم کردن بدنشان و برای بهبود بیماری‌هایشان به میزان زیادی از این فلفل‌ها استفاده می‌کردند.

    اما در روزگار ما مردم خیلی نمی‌توانند طعم بسیار تند این فلفل‌ها را تحمل کنند برای همین از این ادویه‎های تند به میزان معقول‌تری استفاده می‌کنند. میزان کم این ادویه‎های تند باعث بهبود جریان خون شده و مخاط، سینوس‌ها و مجاری تنفسی را تمیز می‌کند.

    طعم تند فلفل چیلی و فلفل‌های دیگر مدیون وجود ماده‌ای به نام کاپسایسین است. این ماده فواید زیادی روی سلامت ما دارد. به ویژه این که خواص ضد سرطانی آن به اثبات رسیده است.

    می‌توانید در سوپ یا روی نیمرو و غذاهای دیگر فلفل کاین بریزید. البته حواستان باشد که در استفاده از این فلفل‌های تند زیاده‌روی نکنید. هر ماده‌ی غذایی اگر به میزان معقولی مصرف شود مفید است.

    رازیانه

    در رم باستان، مردم جشن‌ها و مهمانی‌هایشان را با خوردن کیک‌هایی به پایان می‌رساندند که با رازیانه معطر شده بود به خاطر این که رازیانه به هضم غذا کمک کرده و دهان را خوشبو می‌کند. متخصصان معتقدند که رازیانه خواصی دارد که می‌تواند نفخ و قولنج را از بین ببرد.

    رازیانه معطر، هضم کننده‌ی غذا، ضدتهوع، بادشکن و برطرف کننده‌ی نفخ است. در صورت سرماخوردگی و سرفه نیز می‌توان از آن به عنوان خلط آور استفاده کرد.

    سوپ‌ها و حبوباتتان را با رازیانه معطر کنید. می‌توانید دم کرده‌ی آن‌را نیز تهیه کنید. قبل از شام و یا زمانی که دچار نفخ شدید یک فنجان از این دم کرده میل کنید.

    زنجبیل

    زنجبیل کاربردهای فراوانی دارد: برای مقابله با حالت تهوع و مشکلات دیگر دستگاه گوارش و همچنین برای درمان سرفه و سرماخوردگی از زنجبیل استفاده می‌کنند.

    به محض اینکه اولین علائم سرماخوردگی را مشاهده کردید یک تکه‌ی حدود 1 سانتی‌متری از رزوم زنجبیل را بسابید. در یک فنجان ریخته و آن‌را با آب جوش پر کنید. اجازه دهید به مدت 5 دقیقه دم بکشد و سپس میل کنید.

    اگر دوست داشته باشید می‌توانید آب لیموترش و مقداری عسل نیز به آن اضافه کنید.

     

    فاطمه مهدی پور
     تبیان

    کلیدواژه ها :
    دوره های نوروزی عصر شبکه

    مطالب مرتبط

    ویژه های ایران ویج

    دیدگاهها (۲۰)



    • sanaz

      مرسی خوب بود با تشکر از خانم متین با مطالب همیشه جالب….

    • nastaran

      ممنون عالی بود…

    • elnaz

      مطالب خوبي بود ممنونم از مطلبتون

    • jamshid

      با تشکر از خانم متین

    • ابراهیم شوندی

      ضمن سلام و تشکر لطفا از این مطالب بیشتر ارسال فرمایید عالیست

    • amir parsa

      (سركار خانم متين حتماً حتماًبخونيد لطفاً)
      با سلام
      خواستم به اطلاع شما و ساير دوستان برسونم كه به صرف باور غلطي كه در ذهن برخي افراد در رابطه با بدون عوارض بودن مصرف گياهان، داروها و ادويه جات گياهي وجود دارد نميتوان با سهل انگاري به سراغ مصرف اينگونه مواد غذايي رفت، هر چند كه در خيلي از موارد استفاده هريك از آنها به تنهايي بسيار اثر بخش و مفيد مي باشد. مطلب مهم اينكه خواهشاً پيش از درج اينگونه مطالب همه جوانب آن را بسنجيد تا درصورت استفاده و عمل نمودن گروهي از مخاطبينتان به موارد ذكر شده مسئوليت سلامتي جان ايشان بر عهده شما نباشد. مصداق اين هشدار هم بعنوان مثال اين باشد كه مصرف دارچين و زنجبيل بطور همزمان و تركيبي توليد نوعي سم در بدن مي نمايد كه البته كشنده نيست وليكن ممكن است اگر بدن كسي مقاومت كافي در مقابل آن نداشته باشد، سلامتي اش را به مخاطره بيندازد(حتي در دراز مدت)؛ يا اينكه مصرف رازيانه در طب سنتي معمولاً به آقايان پيشنهاد نمي شود چرا كه مصرف اين دانه خوراكي خوش عطر و بو (خصوصاً به صورت دمنوش) در بدن باعث تقويت و ترشح بيشتر هورمونهاي زنانه شده و در بانوان كاركرد اين هورمونها را تنظيم نموده و بهبود مي بخشد و بسيار مفيد است وليكن در آقايان ميتواند بسيار مضر باشد.
      در مجموع مصرف گياهان و مشتقات آنها جداي از خاصيتشان تا حدود زيادي با مزاج هاي مختلف در انسانهاي متفاوت رابطه مستقيم دارد.
      بنده مدتي در زمينه طب سنتي و طب اسلامي تحقيق و مطالعه داشتم و مستندات مطالبي كه عرض كردم نيز مابين دستورات اين علم موجود و قابل ارائه مي باشد.
      در پايان از توجه شما و ساير دوستان در گروه بزرگ و فعال ايران ويج تشكر ميكنم.

      • احمدنیا

        با درود ممنونم از نکاتی که گفتید

        برای مطالبی که گفتید منبع هم دارید ؟

        اگه اینگونه باشد خبر خوبی میشود تا در سایت قرار گیرد

      • amir parsa

        سلام
        البته، كليات اين مطالب در كتابهاي مرجع طب اسلامي از قبيل نسخ اصلي طب الصادق (ع) و طب الرضا (ع) و … به صورت كامل وجود داره. توجه داشته باشيد كه استخراج نكات قابل درك از اين منابع مستلزم ياري گرفتن از متخصصان خيلي زبده در اين زمينه هست كه تعدادشون در كشور واقعاً كمه.نمي شه به نظريات و استنباط هاي حتي برخي از چهره هاي معروف در اين زمينه هم زيادي از حد اكتفا كرد. اين علم عليرغم سادگي ظاهري كه داره بسيار علم گسترده و پيچيده و تخصصي هست كه هركسي نميتونه به اين راحتي مدعي باشه( همينطور كه عده زيادي متأسفانه خيلي راحت مدعي هستند).
        در هرحال هشدار ميدم تو مسائل تشخيصي و درماني اين علم وارد شدن خيلي جرأت ميخواد، مراقب باشيد؛ تأثير داروهاي گياهي بر روي همه افراد يكسان نيست و هميشه خوشايند نخواهد بود.
        همچنين براي دستيابي به حقيقت بايد صبور بود …

    • ابوالفضل محمدی البرزی

      سلام موضوع ادویه های مفید خیلی جالب بود بااینکه یک مردهستم آشپزی راخیلی دوست دارم ، بنده یک شاعر هستم اگر شعر سفارشی چیزی خواستید آمادگی دارم باتشکر.

      • احمدنیا

        با درود چند شعر زیبای خودتون رو ارسال کنید تا در سایت به نام خودتان قرار دهیم

    • raha

      فرناز جون جالب بود فقط اگه میشه از خواص استفاده از قارچ توی دوران بارداری هم برام بفرست

      • farnaz

        با درود حتمآ براتون میفرستم

    • jasem

      بسیار خرسندهستم که از مطالب علمی وسودمند شما استفاده می کنم مخصوصا این قسمت که بسیار جالب بود

    • azin

      دمت گرم فرناز جون
      بهتر از این نمی شه
      وقتی داریم تو سیگنالهای منفی تکنولوژی دست و پا می زنیم
      زدی تو خال امید وارم شادی و شادمانی قرین لحطه هات باشه
      و همیشه علم و حلمت به طرف مردمت فوران کنه
      دست مریزاد شاد ری

    • ali

      سلام
      واقعا جالب بود من فقط اسم فلفل و زردچوبه و دارچین رو می دونستم.

    • taha

      be omid moafaghiate roz afzone shoma

    • taha

      vaghan mamnonam az in hame etelaate mofid omidvaram har koja ke hastin moafagh va sar boland bashid

    • مینا

      ممنون از مطالب مفید و خوب شما

    • علي

      با سلام
      ضمن تشكر از نهضت فرهنگي كه زحمت زياد آن را شما جوانان عزيز اين كشور متقبل شده ايد جهت بهبود بهره وري پيشنهاد مي گردد:
      1- سعي كنيد مطالب مفيد براي سلامتي روحي و رواني، انظباط اجتمالي، صرفه جويي، محيط زيست، رزمندگان 8 سال دفاع غريبانه، فرهنگ مذهبي، فرهنگ كاري را در مرسولات تان بيشتر نموده و از ارسال مطالب اسراف گرا، بي هويت كننده و … خوداري نمائيد. شما بيشتر با سينما گران كار داريد از قبيل عروسي و كارت آن، سخنان ايشان و … اينها هيچ دردي را درمان ننموده و چيزي جز تقليد كوركورانه، فرهنگ برهنگي، از دست رفتن هويت فرهنگي و افزايش اسراف گري را به دنبال نخواهند داشت. باور بفرمائيد. اسطوره هاي ايران زمين اينها نيستند بهتر است اسطوره ها را در جاهاي ديگر بجوئيد.

    • alireza

      سلام
      مطالب جالب ومفیدی بود .

    ;کانال تلگرام ایران ویج اصلاحات نیوز آموزشگاه مهندسی عصر شبکه

    آخرین اخبار و مطالب

    پربحث ترین های هفته

    Sorry. No data so far.