• خرید vpn
  • ما هنـوز به فـردایی روشـن امید داریم

    صفحه اصلی » اخبار , اقتصادی » وقتی گرانی به کله پاچه و سیرابی می رسد!
    کد خبر : 638274

    وقتی گرانی به کله پاچه و سیرابی می رسد!

    وقتی گرانی به کله پاچه و سیرابی می رسد!Reviewed by Farnaz on Jul 15Rating: قتی هوا سرد می‌‌شود، تمایل افراد به خوردن غذاهای گرم و پرکالری بیشتر می‌شود. کله پاچه یکی از این نوع غذاهاست. مواد اولیه صبح به دست طباخ می‌رسد و طباخ تا ظهر آن را پاک کرده و آماده طبخ می‌کند و…

    وقتی گرانی به کله پاچه و سیرابی می رسد!Reviewed by Farnaz on Jul 15Rating:
    قتی هوا سرد می‌‌شود، تمایل افراد به خوردن غذاهای گرم و پرکالری بیشتر می‌شود. کله پاچه یکی از این نوع غذاهاست. مواد اولیه صبح به دست طباخ می‌رسد و طباخ تا ظهر آن را پاک کرده و آماده طبخ می‌کند و سرانجام از ظهر تا صبح فردا آن را می‌پزد. بر اساس یک سنت قدیمی در ماه رمضان و به ویژه شب‌های پایانی ماه رمضان فروش کله‌پزها زیاد می‌شود و مشتریان بیشتری تمایل به خرید کله‌پاچه دارند.
    به گزارش ایسنا، برخی اقلام به فراخور زمان با افزایش تقاضا افزایش قیمت دارند و كله‌پاچه نیز جزو همین اقلام است. در این بازار نیز دلالان و واسطه‌هایی كه هستند كه عامل گرانفروشی محسوب می‌شوند، زیرا در حال حاضر كشتار‌گاه‌ها به صورت آزاد و غیر دولتی كشتار می‌كنند. گفته می‌شود تعدادی افراد در این زمینه كار واسطه را بین كشتارگاهها و مغازه‌داران انجام می‌دهند و عامل افزایش قیمت كله‌پاچه‌ها هستند.

    اما رییس اتحادیه طباخان، كله پاچه، سیرابی طبخ شده و خام تاكید كرد: در ماه مبارك رمضان قیمت‌ها افزایش نمی‌یابد و حتی اگر واسطه‌ها گران كنند، ما مجبور هستیم كه كله‌پاچه‌ها را به قیمت واقعی خریداری كنیم، بنابراین اعضای صنف نیز بهتر است كه گران خریداری نكنند.

    رضا رواسیان با بیان اینكه برخی مغازه‌های كله‌پزی در ایام مبارك ماه رمضان 10 تا 15 درصد ارزان‌تر می‌فروشند، گفت: در حال حاضر ما كله‌پاچه كامل را به قیمت 18000 تا 18500 تومان از واسطه‌ها خریداری می‌كنیم و آن را به قیمت 26 هزار و 500 تومان به مصرف‌كننده می‌دهیم.

    مصرف كله پاچه در ایام ماه رمضان 50تا 60 درصدافزایش می‌یابد
    وی گفت: در ماه مبارك رمضان ما به‌طور میانگین 50 تا 60 درصد افزایش مصرف داریم كه این مقدار در سال گذشته 70 تا 80 درصد بود.

    رواسیان در رابطه با مصرف سیرابی نیز با بیان این‌كه مصرف آن نسبت به كله پاچه كمتر است، گفت: هر سیرابی بین 3000 تا 3500 تومان خریداری می‌شود و پرسی 3000 تا 3500 تومان هم به دست مصرف‌كننده می‌رسد، ولی فروش یك دست كامل سیرابی كه یك سیراب و یك شیردان است، 7000 تومان است.

    وی با بیان اینكه حدود 30 مغازه دارای پروانه در تهران داریم، گفت: مغازه‌ها زیر نظر اتحادیه و به صورت بهداشتی در این زمینه فعالیت می‌كنند.

    کله‌پاچه یک غذای سنتی ایرانی است، ولی غذایی مشابه آن به نام خاش در ارمنستان، آذربایجان و گرجستان متداول است و در کشورهای عربی نیز با نام باجه طبخ می‌شود. اجزای این غذا شامل: بناگوش، زبان، مغز، چشم، گوشت صورت و پاچه است. واحد شمارش کله‌پاچه دست بوده و هر دست شامل یک کله و چهار پاچه است. آب این غذا نیز به عنوان پیش غذا به همراه نان خورده می‌شود.

    کله پاچه در طول سال نیز طرفداران خاص خود را دارد و اغلب غذای محبوب نسل قدیم است كه البته طبع نسل جوان نیز آن را می‌‌پسندد. کله پاچه معمولاً در رستوران‌های خاصی به نام کله‌پزی یا طباخی آماده می‌شود.

    کله ‌پاچه غذایی دیرپز بوده و طبخ آن زمان زیادی طول می‌کشد. این غذا را گاه برای هضم سریع ‌تر با آبلیمو و دارچین میل می‌‌کنند و بهترین زمان مصرف آن نیز صبح است. مصرف نامتعادل و نابجای غذاهایی همچون کله ‌پاچه به دلیل چربی‌‌های اشباع و کلسترول بالا می‌توانند خواب شبانه را مختل کنند.

    افراد بالای 30 سال کله پاچه نخورند
    اما توصیه می‌شود افراد بالای 30 سال کله پاچه نخورند یا كمتر بخورند. جم بالای اسیدهای چرب ترانس در سوپ سیرابی و کله پاچه برای بدن مضر است. در صورت تمایل به مصرف کله پاچه و سیرابی باید فاکتورهای مختلفی را در نظر گفت. همچنین افرادی که دارای تحرک کم هستند، بهتر است کله پاچه و سیرابی مصرف نکنند.

    کله ‌پاچه ‌های ارزان در واقع کله گوسفند نیستند
    کله ‌پاچه‌های ارزان در واقع کله گوسفند نیستند، بلکه کله میش و بز هستند که بسیار دیرپز بوده و نسبت به کله گوسفند طعم چندان مطبوعی ندارند.

    برای خرید مغز حیوان باید به این نكته توجه داشت كه رنگ مغز اصلا نشان‌ دهنده سلامت یا عدم سلامت آن نیست، زیرا رنگ آن به نژاد دام و تغذیه ی آن بستگی دارد. اما نکته قابل توجه آن که اگر مغز مانده باشد، ظاهری وارفته، خشک و متلاشی دارد. برای خرید کله پاچه خام حتما باید انواعی را که دارای بسته ‌بندی بهداشتی، تاریخ مصرف و مجوز بهداشت هستند، انتخاب کرد.

    اگر حیوانی بیمار یا مبتلا به بیماری جنون گاوی باشد، این بیماری می‌ تواند از فرآورده ‌های آن به مصرف ‌کننده منتقل شود و کشنده باشد. بر این اساس بهتر است از خرید کله‌ پاچه‌ای که به صورت غیرمجاز در شرایط غیربهداشتی، خارج از یخچال و به صورت روباز در مجاورت حشرات موذی و کنار خیابان‌ های پررفت و آمد عرضه می‌شوند، اجتناب كرد.

    استشمام هر نوع بوی غیرطبیعی و نامطبوع مانند ترشیدگی، عفونت، گندیدگی، تعفن یا هرگونه تغییر رنگ، علامت فساد این فرآورده است.

    دوره های نوروزی عصر شبکه

    مطالب مرتبط

    ویژه های ایران ویج

    دیدگاهها (۰)



    ;کانال تلگرام ایران ویج اصلاحات نیوز آموزشگاه مهندسی عصر شبکه

    آخرین اخبار و مطالب

    پربحث ترین های هفته

    Sorry. No data so far.