• خرید vpn
  • ما هنـوز به فـردایی روشـن امید داریم

    صفحه اصلی » تغذیه » با انواع غذاهاي آلرژي‌زا آشنا شويد
    کد خبر : 45148

    با انواع غذاهاي آلرژي‌زا آشنا شويد

    با انواع غذاهاي آلرژي‌زا آشنا شويدReviewed by Aryan on Oct 26Rating: آلرژي‌هاي غذايي در سال‌هاي اخير نگراني‌هاي بسياري را براي مسوولان و والدين بوجود آورده‌اند و اين نگراني به حدي رسيده كه عرضه برخي خوردني‌ها مثل محصولات بادام زميني كه يك ماده آلرژي‌زا است در موسسات آموزشي انگليس و آمريكا و همچنين در برخي از…

    با انواع غذاهاي آلرژي‌زا آشنا شويدReviewed by Aryan on Oct 26Rating:

    آلرژي‌هاي غذايي در سال‌هاي اخير نگراني‌هاي بسياري را براي مسوولان و والدين بوجود آورده‌اند و اين نگراني به حدي رسيده كه عرضه برخي خوردني‌ها مثل محصولات بادام زميني كه يك ماده آلرژي‌زا است در موسسات آموزشي انگليس و آمريكا و همچنين در برخي از فرودگاههاي خارجي اين كشورها ممنوع شده است.

    به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، آلرژي غذايي عبارت از واكنش شديد سيستم ايمني بدن به يك پروتئين غذايي است. اين مشكل با ساير واكنش‌هاي غذايي مثل عدم تحمل غذا، واكنش‌هاي دارويي و واكنش‌هاي مسموميتي تفاوت دارد.

    دكتر ريچارد آناند، متخصص تغذيه در اين باره مي‌گويد: علائم آلرژي غذايي شامل خارش، تورم صورت، لب‌ها، زبان و يا چشم‌ها، اسهال، استفراغ، خارش و گرفتگي گلو، مشكل در تنفس، انقباض عضلاني، عطسه و در موارد شديد حتي شوك خطرناك هستند. اين علائم گاهي خفيف و گاهي بسيار تهديد كننده هستند.

    به گزارش روزنامه اينديااكسپرس، دكتر پورا دوگال يكي ديگر از متخصصان تغذيه در هند مي‌گويد: هرچند آلرژي‌هاي غذايي بسيار نادر هستند اما اغلب در بين كودكان زير چهار سال شايع‌ترند. اكثر كودكاني كه به شير، تخم مرغ، گندم يا سويا آلرژي دارند از سن پنج سالگي به بعد اين مشكل را پشت سر مي‌گذارند و حساسيت آنها برطرف مي‌شود. اما انواع ديگري از آلرژي‌هاي غذايي مثل حساسيت به ماهي يا صدف دريايي معمولا در سنين بالاتر بروز مي‌كند و احتمال از بين رفتن آن با افزايش سن تقريبا وجود ندارد.

    به گفته متخصصان، علت دقيق افزايش آلرژي‌ها در كودكان هنوز نامعلوم است اما مطالعات پزشكي فزاينده نشان مي‌دهند كه تركيبي از عوامل ژنتيكي و محيط زيستي، عوامل اصلي بيشتر آلرژي‌هاي دوران كودكي هستند.

    آمار سازمان غذا و داروي آمريكا نشان مي‌دهد كه حدود دو درصد از بزرگسالان و هشت درصد از كودكان خردسال به نوعي از آلرژي‌هاي غذايي مبتلا هستند. بنابراين گزارش، شايع‌ترين مواد غذايي آلرژي‌زا عبارتند از:

    -‌ شيرگاو، شير بز، شير سويا و تمام فرآورده‌هاي شير شامل كره، پنير، خامه و ماست

    -‌ تخم مرغ و تمام مواد غذايي كه از تخم مرغ تهيه مي‌شوند مثل كيك‌ها، كلوچه‌ها و حتي نان خانگي

    -‌ دانه سويا و فرآورده‌هاي آن شامل شير سويا

    -‌ گندم كه بويژه در افراد مبتلا به آرتريت خوردن آن ممنوع است و بايد برنج را جايگزين آن كرد.

    – بادام زميني و تمام موادغذايي كه از اين مغز خشكبار تهيه مي‌شوند. افرادي كه به بادام زميني آلرژي دارند مي‌توانند ساير مغزها مثل گردو، بادام درختي و فندق را جايگزين آن كنند.

    – ذرت و نوشيدني‌ها و خوردني‌هايي كه حاوي شربت ذرت هستند.

    – رنگ‌ها و مواد نگهدارنده مصنوعي بويژه خوردني‌هايي كه رنگهاي نارنجي، سبز، قرمز و ديگر رنگ‌هاي مصنوعي را دارند.

    اگر احساس مي‌كنيد به غذاي خاصي آلرژي داريد نكات زير را حتما رعايت كنيد:

    -‌ اين خوردني را حتما از رژيم غذايي خود حذف كنيد.

    – تست حساسيت پوستي را انجام دهيد.

    – حتما در مورد آلرژي خود با پزشك مشورت كرده و براي كنترل مشكل خود از وي راهنمايي بگيريد.

    کلیدواژه ها :
    دوره های نوروزی عصر شبکه

    مطالب مرتبط

    ویژه های ایران ویج

    دیدگاهها (۰)



    ;کانال تلگرام ایران ویج اصلاحات نیوز آموزشگاه مهندسی عصر شبکه

    آخرین اخبار و مطالب

    پربحث ترین های هفته

    Sorry. No data so far.