• خرید vpn
  • ما هنـوز به فـردایی روشـن امید داریم

    صفحه اصلی » اخبار پزشکی , بهداشت و سلامت , توصيه هاي پزشکي » روش پايين آوردن قند،راه کاهش قندخون
    کد خبر : 34760

    روش پايين آوردن قند،راه کاهش قندخون

    روش پايين آوردن قند،راه کاهش قندخونReviewed by Aryan on Oct 24Rating: براي پايين آورن قند خون توصيه هاي پزشکي  زير را به کار بنديد به گزارش خبرگزاري آريا و به نقل از وب سايت تبيان ، استفاده از فيبرهاى محلول زمان لازم براى جذب قند خون را افزايش داده و از افزايش ناگهانى قند خون…

    روش پايين آوردن قند،راه کاهش قندخونReviewed by Aryan on Oct 24Rating:

    براي پايين آورن قند خون توصيه هاي پزشکي  زير را به کار بنديد
    به گزارش خبرگزاري آريا و به نقل از وب سايت تبيان ، استفاده از فيبرهاى محلول زمان لازم براى جذب قند خون را افزايش داده و از افزايش ناگهانى قند خون پس از مصرف وعده غذايى جلوگيرى مى كند. پس مصرف يك عدد سيب با پوست، حبوبات و سبزى هاى سرشار از فيبر به شما در كنترل قند خون كمك بزرگى مى كند. منابع غني از فيبر محلول عبارتند از: سيب، مرکبات مثل پرتقال، ليمو و گريپ فروت، توت فرنگي و غلات سبوس دار
    مصرف سيب زمينى، هويج، آردهاى سفيد و جوانه گندم آرد شده براى شما ممنوع است، به خصوص سيب زمينى كه ضريب گليسمى(سرعت ورود قند به خون) بالايى داشته و به سرعت قند خون را افزايش مى دهد.
    تا جايي که ممکن است از مصرف كربوهيدرات هاى ساده( قند، شكر، شيرينى، مربا، آرد سفيد، ژله، آب نبات و…) پرهيز کنيد و بيشتر كربوهيدرات هاي پيچيده را مصرف کنيد، البته اين بدان معنا نيست كه هرگز قند مصرف نكنيد بلكه به اين دليل محدود كردن آن توصيه مى شود كه از نظر تغذيه اى فاقد ارزش است. بنابراين سعى کنيد كه نه تنها شما، بلكه تمام افراد خانواده شما به حذف آن از رژيم غذايى بينديشند.
    بهترين شكل مصرف نان، استفاده از نان سبوس دار آن است و بهترين گزينه ها استفاده از نان سنگك و نان جو است.
    از مصرف چربى زياد بايد پرهيز كرد، زيرا چربى زياد سرعت سقوط بدن به طرف بيمارى ديابت را تسريع مى كند، به خصوص چربى هاى اشباع ( جامد ) كه بر توانايى تاثير انسولين بر متابوليسم قند تاثير منفى مى گذارد. بنابراين توصيه من به شما اين است كه چربى هاى مرئى گوشت ها (چربى هايى كه با چشم ديده مى شوند) و پوست مرغ را حتماً جدا كرده و مصرف سينه مرغ را به ران مرغ و ساير قسمت ها ارجحيت دهيد.
    كباب كردن، بخارپز كردن و روش هاى پخت سريع را بر سرخ كردن در روغن ارجحيت بدهيد. آب گوشت را بعد از پخت، سرد كنيد و چربى سطح آنها را گرفته و سپس مصرف نمائيد.
    خوردن ماهى ممكن است احتمال ابتلا به ديابت نوع دوم را 50 درصد کاهش دهد، يعنى اشخاصى كه در رژيم غذايى آنها ماهى وجود دارد، حدود 50 درصد كمتر از آنهايى كه ماهى نمى خورند احتمال ابتلا به ناراحتى عدم تحمل قند را دارند. گرم ماهى سرشار از اسيدهاي چرب اُمگا است، بنابراين مصرف ماهي به ميزان حداقل دو بار در هفته و هر بار 90 بسيار توصيه مى شود . البته بيماران ديابتي نبايد از كپسول هاى روغن ماهى جز با تجويز پزشك استفاده نمايند، زيرا تنظيم قند خون آنها را مختل مى کند.
    پياز و سير ( در صورت عدم استفاده از آسپيرين و نداشتن مشكلات گوارشى در رابطه با مصرف سير ) از قديمى ترين مواد غذايى هستند كه از نظر كنترل بيمارى ديابت مورد توجه بوده و تحقيقات جديد اين موارد را تاكيد كرده است (خام و پخته آنها تفاوتى ندارد). پياز ممكن است با تاثير بر سوخت و ساز گلوكز در كبد و يا افزايش سطح انسولين و يا بالاخره افزايش اثر كيفى انسولين براى كاهش قند خون مفيد باشد.
    كلم بروكلى از سبزى هاى بسيار مفيد است كه منبع غنى كروم است و به تنظيم قند خون در محدوده مطلوب بسيار كمك مى كند ، حتى در مواردى مصرف كروم نياز استفاده از قرص ها را برطرف كرده است جو نيز از نظر كروم غنى است. از ديگر مواد غذايى حاوى كروم مى توان به مغزها، قارچ خوراكى، سبوس غلات، ريواس و مخمر اشاره كرد.
    لبنيات مصرفى شما بايد از نوع كم چرب باشد ( به جز در كودكان ). ماست و شير پر چرب، خامه، پنيرهاى پرچرب (گودا، پيتزا و…) ، سرشير و كره را از رژيم غذايى خود حذف كنيد.
    آنتى اكسيدان ها شامل ويتامين هاي C , E و بتاكاروتن از مواد بسيار مهم براى حفاظت از سلول هاى بتا (سلول هاى توليد كننده انسولين هستند، بنابراين از منابع حاوى اين ويتامين استفاده كنيد. ويتامين ث در سبزيجات و ميوه هاي تازه و بيشتر در مرکبات( پرتقال، گريپ فروت، انواع ليمو و نارنگي )، کيوي، انواع توت، گوجه فرنگي، فلفل دلمه اي، هندوانه، طالبي، توت فرنگي، سيب زميني و سبزيجات برگ سبز موجود است Eبهترين منبع ويتامين آجيل و روغن هاي گياهي مثل : روغن جوانه گندم، آفتابگردان، بادام، گردو، فندق، ذرت و زيتون است. بتاكاروتن پيش ساز ويتامين A در ميوه هاى رنگى به خصوص زرد و نارنجى و سبزى هاى سبز تيره وجود دارد؛ مثل سيب زميني شيرين، هويج، اسفناج، کدو حلوايي، طالبي، زرد آلو، کلم بروکلي، گريپ فروت قرمز
    پس ميوه ها و سبزى هاي خام( اگر مشكل گوارشى نداريد ) بهتر از انواع پخته آنها و انواع پخته بهتر از انواع منجمد و بخارپزى كه بخار آن خارج مى شود يا آب آن دور ريخته مى شود، است.
    خوردن ميوه ها با پوست باعث افزايش تدريجى قند خون مى شود. جالب است بدانيد كه بيشتر ويتامين ها و مواد معدنى در لايه هاى نزديك به پوست ميوه ها قرار دارند، پس ميوه هايى را كه مى شود با پوست خورد با پوست ميل كنيد و مصرف ميوه هاى بسيار شيرين را ممنوع و يا بسيار كاهش دهيد؛ مثل موز، انجير، خربزه، انگور شيرين و… .
    برخى از ادويه ها فعاليت انسولين را تشديد مى كنند. تحقيقات ثابت مى كند كه مصرف دارچين، ميخك، زردچوبه (براى پيشگيرى از گرفتگى عروق و آلزايمر نيز مفيد است) و برگ بو، فعاليت انسولين را تا سه برابر افزايش مى دهند كه در بين آنها اثر دارچين از بقيه بيشتر است، طورى كه پاچيدن مقدار كمى دارچين روي غذاهاى شيرين فعاليت انسولين را افزايش داده و مانع از افزايش قند خون مى شود.
    تخم شنبليله حاوى ماده اي به نام گالاكتومانان است که از ديرباز در ايران و ساير كشورهاى مشرق زمين براى كنترل ديابت مورد استفاده قرار مي گرفته است. اثر اين ماده در افراد مبتلا به ديابت نوع اول بسيار چشمگير بوده و حتى كاهش چربى هاى خون را هم به دنبال دارد.
    مصرف 8-7 ليوان آب در روز را به شما توصيه مى كنم .
    به خود عادت دهيد كه برچسب تمام مواد غذايى را قبل از مصرف بخوانيد. ممكن است تعجب كنيد كه بسيارى از غذاهاى حاوى شيرين كننده هاى مصنوعى كم كالرى مثل دسرهاى رژيمى، نوشابه ها و … اغلب داراي نشاسته و ساير قند ها ، چربى ها و پروتئين ها نيز هستند كه اين مواد كالرى زيادى دارند و موجب افزايش قند خون مى شوند. همچنين به موضوع كم چربى يا بدون چربى نيز توجه كنيد. اغلب به اين محصولات موادي به عنوان حجم دهنده افزوده مى شود ، مثل مالتو دكسترين، و پلى دكستروز در محصولاتى مانند ماست بدون قند و بستنى كم چربى ، كه بر ميزان قند خون تاثير دارند.
    غذايى كه آهسته تر هضم مى شود ، قند را آهسته تر وارد خون کرده و آن را خيلي افزايش نمي دهد. غذايى كه به صورت قطعات بزرگتر باشد، خيلى آهسته تر از غذاهاى نرم( پوره شده) هضم مى شوند غذاى پخته سريع تر از غذاى خام هضم مى شود و غذايى كه رطوبت داشته باشد، خيلى سريع تر از غذاى خشك( ذرت بوداده در برابر آب پز) هضم مى شود.
    سعى كنيد تخم مرغ مصرفى شما بيشتر از سه عدد در هفته نباشد ، ولي مصرف سفيده تخم مرغ به شرط آنکه كاملاً پخته باشد اشکالي ندارد. البته در صورت بروز رنگ زرد در پوست بيماران مبتلا به ديابت ( گزانتوكرومى ) مصرف تخم مرغ را محدود مى كنند.
    با توجه به تاكيد فراوان در مورد کاهش مصرف نمك در اين بيماران، توصيه مى شود نمكدان را سر سفره نياوريد . برچسب ماده غذايى را از نظر مقدار نمک بخوانيد و براى طعم دهى به غذاها از چاشنى هاى سالم استفاده كنيد. پنيرها را در آب بگذاريد و مصرف مواد غذايى فرآورى شده نظير سوسيس و كالباس را بسيار محدود يا حذف کنيد.
    ساير سبزي هاي مفيد براي اين بيماران شامل : مرزه ، كلم ، كدو سبز ، شلغم و تره است.
    مصرف ميوه هايى مثل توت فرنگى ( قند آن لوولوز است و داراى مقدار زيادى اسيد سياليك است)، خرما ( البته با احتياط )، گلابى ، گيلاس و سيب به خصوص با پوست را فراموش نكنيد.
    سويا ماده غذايى مفيد و موثرى است كه علاوه بر قند خون، بر چربى هاى خون هم اثر شگفت انگيزى دارد . پس از مصرف آن غافل نشويد.
    در حبوبات مصرف عدس براى اين بيماران را توصيه مى كنم. ولى در مصرف لوبيا بهتر است كه جانب احتياط را رعايت كنند.
    براى پيشگيرى از ابتلا به ديابت نوع اول ( وابسته به انسولين ) توصيه مى شود كه حداقل تا يک سالگى از دادن لبنيات به نوزاد خوددارى كنيد. توجيه کارشناسان تغذيه اين است كه حتى الامكان نبايد به نوزاد شيرگاو داد ، مخصوصاً اگر سابقه ارثى ابتلا به اين بيمارى در خانواده آنها وجود داشته باشد.
    مهمترين نكته در مورد افراد مبتلا به ديابت نوع اول اين است كه بايد يك ميان وعده در پيك(اوج ) اثر انسولين مصرف کنند ، زيرا به فاصله 45-30 دقيقه بعد از مصرف انسولين، قند خون افت خواهد کرد كه با علامت ضعف خود را نشان مى دهداز اين رو مصرف يك ميان وعده مثل نان و پنير، يك ليوان شير يا يك عدد ميوه را به آنها توصيه مى كنم .
    اكثر كارشناسان تغذيه ، براي اينگونه بيماران رژيمى را توصيه مى كنند كه براى پيشگيرى از بيمارى هاى قلب و عروق هم كارآمد است و در آن چربى به خصوص چربى حيوانى خيلى محدود مى شود و مقدار مواد کربوهيدراتي نيز کم است، ولي مواد غذايى سرشار از فيبر، مثل حبوبات و سبزيجات، دانه هاى غلات كامل( سبوس دار) و مغزها در اين رژيم وجود دارد.
    در نهايت متعادل نگه داشتن وزن، نرمش و ورزش(حداقل سه بار در هفته و هر بار 20 دقيقه ) به موازات اجراي رژيم غذايى مناسب و توجه خاص به پياده روى روزانه، براي تامين آرامش اعصاب بسيار توصيه مى شود.

    کلیدواژه ها : ،
    دوره های نوروزی عصر شبکه

    مطالب مرتبط

    ویژه های ایران ویج

    دیدگاهها (۰)



    ;کانال تلگرام ایران ویج اصلاحات نیوز آموزشگاه مهندسی عصر شبکه

    آخرین اخبار و مطالب

    پربحث ترین های هفته

    Sorry. No data so far.