• خرید vpn
  • ما هنـوز به فـردایی روشـن امید داریم

    صفحه اصلی » اقتصادی » وقتی آزادسازی قیمت ها باعث افزایش کیفیت نان نمی شود
    کد خبر : 2014501

    وقتی آزادسازی قیمت ها باعث افزایش کیفیت نان نمی شود

    وقتی آزادسازی قیمت ها باعث افزایش کیفیت نان نمی شودReviewed by on Feb 26Rating: به گزارش ایران ویج به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیرافلاک؛ موضوع پایین بودن کیفیت نان پخته شده در برخی از نانوایی ها از دیرباز به عنوان یکی از گلایه های شهروندان به شمار رفته و…

    وقتی آزادسازی قیمت ها باعث افزایش کیفیت نان نمی شودReviewed by on Feb 26Rating:

    به گزارش ایران ویج به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیرافلاک؛ موضوع پایین بودن کیفیت نان پخته شده در برخی از نانوایی ها از دیرباز به عنوان یکی از گلایه های شهروندان به شمار رفته و با وجود اقدامات صورت گرفته و اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها آنگونه که در خور شایسته باشد شاهد بهبود وضعیت نیستیم.

     

     به عنوان نمونه نان سنگک را باید یکی از پرطرفدارترین نان های تولیدی موجود دانست که حتی بسیاری از کارشناسان تغذیه بر این عقیده اند که از نظر ارزش غذایی و سلامت نیز در جایگاه بسیار مناسبی قرار دارد.

     

    به همین دلیل است که اکنون در جامعه شاهد افزایش رغبت به استفاده از این نان هستیم. با این وجود برخی از شهروندان بر این عقیده اند کیفیت نان سنگک پخته شده در برخی از نانوایی ها متناسب با قیمت های موجود نیست.

     

     به بیان دیگر در سال های گذشته بنا به یک تصمیم درست و یا غلط شاهد آزادسازی قیمت نان سنگک در بازار استان لرستان بوده و قیمت این نان به هزار تومان افزایش یافت.

     

     با این وجود بسیاری از همشهریان منتظر بودند که کیفیت نان سنگک با آزادسازی قیمت ها افزایش یابد و با توجه به ایجاد فضای رقابتی شاهد بهبود وضعیت تولید باشیم.

     

    تمامی این اتفاقات در شرایطی تحقق یافت که قیمت نان سنگک در برخی از استان های همجوار آزاد نشد و تنها شاهد ازادسازی قیمت نان بربری بودیم.

     

    به هر حال اکنون قیمت ها در این عرصه افزایش قابل توجهی یافته اما نمی توان گفت که کیفیت به نحو قابل توجهی نیز بهبود یافته است.

     

    مسئولان استان اعلام کرده اند که به دنبال کاهش قیمت نان سنگک و همچنین ارائه آرد یارانه ای به نانوایی ها هستند.

     

    با این وجود برخی از فعالان اصناف بر این عقیده اند که ارائه آرد یارانه ای به نان سنگک نمی تواند چاره کار باشد و بازهم شرایط را برای بازگرداندن به دوران قبل از هدفمندی یارانه ها مهیا خواهد کرد.

     

     به همین دلیل باید به دنبال کاهش وزن چانه به حدود ۵۰۰ گرم و توافق به کاهش قیمت تا حدود ۷۰۰ تومان باشیم.

     

    به هر حال با وجود تمامی این اظهار نظرها اکنون بسیاری از شهروندان خرم ابادی از کیفیت نان سنگک گلایه مند بوده و معتقدند که کیفیت به هچ عنوان متناسب با قیمت عرضه نیست.

     

    تلاش برای تعدیل قیمت نان سنگک

    در همین راستا معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان در گفت و گو با سفیر افلاک بیان کرد: بر اساس تصمیمات اتخاذ شده در سال‌های گذشته نان سنگک در زمره نان های آزاد پز قرار گرفته است.

     

    بهزاد منصوری ادامه داد: اکنون نان سنگک به عنوان یکی از نان‌هایی است که با کیفیت مناسب پخته شده و از ارزش غذایی بالایی نیز برخوردار بوده و در نتیجه مردم نیز در سال های گذشته رغبت بیشتری برای تهیه این نان از خود نشان می دهند.

     

    وی عنوان کرد: از سوی دیگر با توجه به نحوه پخت می توان میزان سبوس آرد سنگک را مدیریت کرده و در نتیجه به سلامت هر چه بیشتر جامعه کمک بسزایی کرد.

     

    این مسئول افزود: به هر حال بر اساس تصمیمات اتخاذ شده قیمت نان سنگک آزاد شده به همین دلیل برای بهبود وضعیت کیفیت و همچنین حمایت از مردم به دنبال تعدیل قیمتی این نان در آینده نزدیک هستیم.

     

    معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان ادامه داد: بر همین اساس این موضوع چندین بار در کارگروه آرد و نان مورد بررسی قرار گرفته و امیدواریم بتوان برای بهبود کیفیت و کاهش قیمت اقدامات مناسبی را انجام داد.

     

     

    منصوری عنوان کرد: همچنین به دنبال تامین آرد دولتی و یارانه ای برای نانوایی های سنگک بوده تا شرایط برای ارائه آرد با کیفیت و کنترل شده این حوزه مهیا شود.

     

    مزیت های آزادسازی قیمت نان سنگک

    در همین راستا رئیس اتاق اصناف مرکز لرستان نیز در گفت و گو با سفیر افلاک بیان کرد: آزادسازی قیمت نان سنگک دارای مزایای همچون ایجاد فضای رقابتی و افزایش محسوس کیفیت، افزایش ساعات فعالیت ها و بهبود وضعبیت خدمات دهی به شهروندان را داشته است.

     

    آرش راشدی ادامه داد: این در حالی است که تا قبل از ازادسازی قیمت ها شاهد بروز مشکلاتی برای شهروندان بودیم و مطمئنا در سال های گذشته کیفیت نان سنگک بهبود یافته است.

     

    وی عنوان کرد: البته موضوع آزادسازی قیمت نان توسط از طریق دولت ابلاغ و این موضوع در تمامی استان های کشور عملیاتی شده است.

     

    این مسئول افزود: در نتیجه بر همین اساس در استان لرستان با توجه به عمومیت استفاده مردم از نان لواش این نان ۱۰۰ درصد تحت پوشش یارانه دولتی قرار گرفته و در مورد سایر نان ها همچون نان بربری و سنگک شاهد آزادسازی قیمت ها هستیم.

     

    رئیس اتاق اصناف مرکز لرستان بیان کرد: یکی از علت های اساسی سردرگمی و مشکلات موجود در حوزه نان را باید تعداد بالای دستگاه های دخیل در این حوزه دانست به نحوی که نمی توان متولی مشخصی برای حوزه نام معرفی کرد.

      

    راشدی ادامه داد: مطمئنا ارائه آرد سهمیه ای به نانوایی های سنگک به عنوان راهکار مناسب نبوده و نمی تواند مشکلات موجود در این عرصه را برطرف کند.

     

    کاهش وزن چانه و تعدیل قیمت نان راهکار اساسی حل و فصل مشکلات

    وی ادامه داد: به همین دلیل یکی از راهکارهای مناسب را باید کاهش وزن چانه نان سنگک به ۵۰۰ گرم و توافق بر سر کاهش قیمت ها باید عنوان کرد.

     

    این مسئول افزود: اکنون علاوه بر اینکه وزن چانه مشخصی برای نانوایی های سنگک منظور شده، این مراکز دارای وزن مشخصی برای نان برشته شده خود بوده که این موضوع مشکلاتی را به وجود آورده است.

     

    راشدی گفت: به بیان دیگر گاهی اوقات مشاهده می شود که برخی از نانوایی ها برای رسیدن به وزن مشخص و قانونی راهی جز کم کردن مدت زمان پخت و در نتیجه کاهش کیفیت و خمیر شدن نان ندارند و به همین دلیل در صورت کاهش وزن چانه مصوب به ۵۰۰ گرم و تلاش برای کاهش قیمت ها می توان شاهد بهبود کیفیتی در این عرصه بود.

     

     وی ادامه داد: البته در کنار این اقدامات دستگاه های مسئول و ناظر نیز باید به صورت مستمر بر فعالیت ها نظارت داشته باشند، از سوی دیگر باید به دنبال ایجاد مجتمع  های نانوایی که قابلیت تولید حداقل پخت ۴ نوع نان مختلف بوده نیز باشیم.

     

     با وجود تمامی صحبت های اتخاذ شده انتظار مردم نظارت دقیق مسئولان بر واحدهای نانوایی و همچنین ارائه راهکارهای عملیاتی برای افزایش قیمت نان بوده چرا که از دیرباز تاکنون قول های متعددی برای بهبود کیفیت داده شده که تاکنون شاهد عملیاتی شدن آنها نیستیم.

     

     گزارش از: علی عبداله زاده

    کلیدواژه ها :
    دوره های نوروزی عصر شبکه

    مطالب مرتبط

    ویژه های ایران ویج

    دیدگاهها (۰)



    ;کانال تلگرام ایران ویج اصلاحات نیوز آموزشگاه مهندسی عصر شبکه

    آخرین اخبار و مطالب

    پربحث ترین های هفته

    Sorry. No data so far.