• خرید vpn
  • ما هنـوز به فـردایی روشـن امید داریم

    صفحه اصلی » آخرین خبر , اخبار پربازدید , بهداشت و سلامت , تغذیه » کاهش خطر آرسنیک با خیساندن و آبکش کردن برنج
    کد خبر : 2005696

    کاهش خطر آرسنیک با خیساندن و آبکش کردن برنج

    در حالی که بسیاری از افراد فکر می کنند، هنگامی که برنج پخته شود اثری از آرسنیک نیست اما دانشمندان ادعا کرده اند، کاسته شدن از آرسنیک وقتی اتفاق می افتد که به مدت یک شب برنج را از قبل خیس کرده باشید سولفید آرسنیک در زبان فارسی زرنیخ نامیده میشود و اکسیدش مرگ موش….

    ۸۹

    در حالی که بسیاری از افراد فکر می کنند، هنگامی که برنج پخته شود اثری از آرسنیک نیست اما دانشمندان ادعا کرده اند، کاسته شدن از آرسنیک وقتی اتفاق می افتد که به مدت یک شب برنج را از قبل خیس کرده باشید

    سولفید آرسنیک در زبان فارسی زرنیخ نامیده میشود و اکسیدش مرگ موش. آرسنیک عنصری شیمیایی میباشد که As علامتش در جدول تناوبی است و ۳۳ هم عدد اتمی اش. از آرسنیک در آفت کش های حشره کش و علف کش استفاده میشود. همچنین آرسنیک را در آلیاﮊهای گوناگون مصرف میکنند. آرسنیک نقطه ذوبش C°۸۰۸، جرم اتمی اش ۷۴٫۹۲۱۶۰، نقطه جوشش C°۶۰۳، شعاع اتمی اش Å ۱٫۳۳ و رنگش خاکستری میباشد.

    دانشمندان هشدار داده اند، میلیون ها نفر از مردم، خودشان را با روش معمول پخت و پز برنجشان در معرض خطر آرسنیک، قرار می دهند. آزمایشات اخیر نشان داده است، یک روش رایج پخت برنج – جوشاندن برنج در آب و بخارپز شدن آن تا خارج شدن آب – می توانند افرادی که آن را مصرف می کنند در معرض خطر اثرات آرسنیک موجود در آن قرار دهد. گفتنی است آرسنیکی که برنجتان را آلوده می کند حاصل رشد استفاده از سموم و آفت کش های صنعتی است. مواد شیمیایی به طیف وسیعی از مشکلات بهداشتی از جمله بیماری های قلبی، دیابت و سرطان منجر گردیده و باعث پیشرفت و گسترش آن ها می شود.

    در حالی که بسیاری از افراد بر این باورند هنگامی که برنج پخته شود اثری از آرسنیک نیست، اما دانشمندان ادعا کرده اند این تنها در صورتی می باشد که به مدت یک شب برنج را از قبل خیس کرده باشید.

    Andy Meharg، پروفسور علوم زیستی از دانشگاه کوئینز بلفاست، در برنامه “به من اعتماد کن، من دکتر هستم!” سه روش پختن برنج را آزمایش کرد تا میزان سطح آرسنیک موجود در آن را بسنجد.

    در روش نخست، پروفسور Meharg رایج ترین روش پخت برنج را به کار برد. بدین صورت که او دو برابر مقدار متوسط برنج آب اضافه کرد و اجازه بخارپز شدن داد. وی در این روش بیشترین مقدار باقیمانده آرسنیک را در برنج پخته شده مشاهده کرد.

    در روش دوم، Meharg پنج برابر مقدار متوسط برنج آب اضافه کرد. و آب اضافه را خارج کرد. اگرچه میزان آرسنیک کاهش یافت.

    اما در روش آخر، پروفسور برنج از قبل خیسانده شده را پخت. و دریافت که میزان سطح آرسنیک تا ۸۰ درصد کاهش یافته است.

    او به همه توصیه کرد از امن ترین روش پخت برنج استفاده کنند. و برنج را به مدت یک شب خیس کنند سپس آن را بپزند.

    با توجه به تحقیقات، حدود ۵۴ درصد از محصولات مبتنی بر برنج انگلستان حاوی سطوح بالایی از آرسنیک می باشند.

    منبع: سیمرغ
    دوره های نوروزی عصر شبکه

    مطالب مرتبط

    ویژه های ایران ویج

    دیدگاهها (۰)



    ;کانال تلگرام ایران ویج اصلاحات نیوز آموزشگاه مهندسی عصر شبکه

    آخرین اخبار و مطالب

    پربحث ترین های هفته

    Sorry. No data so far.