• خرید vpn
  • ما هنـوز به فـردایی روشـن امید داریم

    صفحه اصلی » اخبار پربازدید , بهداشت و سلامت » سلاخی بهداشت در کشتارگاه لومار
    کد خبر : 1980057

    سلاخی بهداشت در کشتارگاه لومار

    سلاخی بهداشت در کشتارگاه لومارReviewed by Aryan♥ on Jan 16Rating: به گزارش ایران ویج به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سیروان نوین، کشتارگاه‌ دام به عنوان تامین‌کننده گوشت قرمز مورد نیاز مردم و یکی از مهمترین پروسه‌های تولید پروتئین محسوب می‌شود. احداث کشتارگاه مناسب یکی از ضروری‌ترین اقدامات جهت تامین بهداشت…

    سلاخی بهداشت در کشتارگاه لومارReviewed by Aryan♥ on Jan 16Rating:

    به گزارش ایران ویج به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سیروان نوین، کشتارگاه‌ دام به عنوان تامین‌کننده گوشت قرمز مورد نیاز مردم و یکی از مهمترین پروسه‌های تولید پروتئین محسوب می‌شود.

    احداث کشتارگاه مناسب یکی از ضروری‌ترین اقدامات جهت تامین بهداشت و سلامت جامعه و نیز تامین مواد پروتئین سالم است و شرایط ذبح دام از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

    کشتارگاه‌های دام به سه دسته سنتی، نیمه‌صنعتی و صنعتی تقسیم می‌شود؛ عملیات کشتار دام در کشتارگاه‌های سنتی در وضعیت کاملا غیربهداشتی صورت می‌گیرد و مصرف گوشت حاصل از این کشتارگاه‌ها به هیچ وجه توصیه نمی‌شود.

    در کشتارگاه‌های نیمه‌صنعتی عملیات پوست‌کنی دام بر روی خط کشتار (ریل) صورت می‌گیرد و بنابراین آلودگی ثانوی گوشت نظیر کشیده شده لاشه دام روی زمین کم می‌شود، سوم کشتارگاه‌های صنعتی است که نقش مهمی در حفظ محیط زیست دارند؛ زیرا ضایعات حاصل از کشتار دام نظیر خون و اجزای گوشتی غیرقابل مصرف، در محل تبدیل ضایعات به پودر گوشت تبدیل می‌شود که علاوه بر قرار گرفتن مجدد در چرخه اقتصادی از آلودگی محیط زیست نیز جلوگیری به عمل می‌آید و فاضلاب حاصل از کشتار در تصفیه‌خانه‌های مجهز تصفیه شده و سپس آب حاصله به مصرف کشاورزی می‌رسد.

    با این تعاریف و در یک بازدید میدانی کشتارگاه لومار را می‌توان در رده پایین‌تر ازنوع سنتی قرار داد، در این کشتارگاه مباحث و مولفه‌های بهداشتی آن‌گونه که باید رعایت نمی‌شود و حتی می‌توان سلامت و بهداشت ذبح خانگی را بر آن ترجیح داد.

    وضعیت غیربهداشتی کشتارگاه سلامت مردم را به مخاطره می‌اندازد

    کشتار دام در کشتارگاه لومار به اذعان خود مسئولان و قصابان کاملا غیربهداشتی است و سلامت مردم را به مخاطره می‌اندازد، نبود کشتارگاه مناسب و بهداشتی خلاء جدی در بهبود زنجیره سلامت غذایی مردم این شهرستان است.

    بهداشت و سلامت مردم این شهرستان سال‌هاست قربانی بی‌مسئولیتی متولیان امر قرار گرفته و با این روند پیگیری در رفع مشکلات موجود در کشتارگاه، بعید به نظر می‌رسد به این زودی شهروندان از رعایت سلامت کشتار آسوده خاطر شوند.

    فضای فیزیکی کشتارگاه از بدو ورود مهر صحه بر غیربهداشتی بودن آن می‌زند؛ نبود حوضچه محلول ضدعفونی، نداشتن یخچال نگهداری لاشه و معدوم‌سازی غیراستاندارد پسماندهای اضافی دام‌های ذبح شده محیط را برای میکروبی‌ شدن و بیماری مشترک انسان و دام مساعد کرده است؛ با این تفاسیر می‌توان گفت کشتارهایی که در منازل و به صورت غیرمجاز انجام می‌شود حداقل در خونابه‌های ریخته شده در محل کشتار غوطه‌ور نیستند و بر کشتار غیربهداشتی و غیراصولی دام کشتارگاه ارجحیت دارند.

    لاشه ذبح‌ شده به خاطر نبود یخچال نگهداری در شرایط غیربهداشتی و بدون کنترل سلامت روانه بازار مصرف می‌شود؛ این در حالی است که به دلیل فعل و انفعالات شیمایی که در گوشت روی می‌دهد برای بهبود کیفیت و از بین بردن احتمال ابتلا به بیماری‌هایی مانند تب‌کنگو، گوشت باید در مرحله پیش سرد به مدت ۲۴ ساعت نگهداری شود.

    مشکلات غیراستاندارد بودن کشتارگاه به مسئولان ارائه شده است

    جعفری، رئیس شبکه دامپزشکی سیروان در گفتگو با خبرنگار سیروان نوین در این خصوص گفت: در خصوص فعالیت کشتارگاه لومار، وظیفه ذاتی دامپزشکی فقط بازدید و نظارت بر لاشه دام است که به صورت روزانه توسط کارشناس این شبکه انجام می شود.

    رئیس شبکه دامپزشکی سیروان با اشاره به مشکلات کشتارگاه لومار اظهار کرد: در رابطه با نواقص و غیراستاندارد بودن کشتارگاه لومار، مکاتبات زیادی با شهرداری، فرمانداری شهرستان و حتی استانداری صورت گرفته ولی متاسفانه تاکنون پاسخ مثبتی دریافت نکرده ایم.

    جعفری تصریح کرد: در جلسات مختلف مشکلات این کشتارگاه مطرح شده ولی هنوز اقدامی برای رفع آنها صورت نگرفته است.

    کشتارگاه لومار استاندارد لازم را ندارد

    جهانگیر رستم زاد، شهردار لومار در گفتگو با خبرنگار ما در خصوص وضعیت کشتارگاه لومار اظهار کرد: قبول داریم که کشتارگاه لومار حد استانداردهای لازم را ندارد ولی وظیفه شهرداری تنها تهیه مکان، نظافت و حمل گوشت به قصابی ها می باشد.

    وی افزود: شهرداری در مقابل وظیفه خود یعنی تهیه مکان، نظافت و حمل گوشت کوتاهی نکرده است.

    شهردار لومار گفت: سلامت و بهداشت گوش بر عهده شهرداری نبوده و مربوط به سایر دستگاه های مرتبط می باشد.

    عدم پاسخگویی دستگاه متولی بهداشت شهرستان

    در ادامه خبرنگار ما به سراغ مسئولان شبکه بهداشت و درمان سیروان به عنوان متولیان اصلی نظارت بر بهداشت اماکن و … شهرستان رفت اما به دلیل ممنوع مصاحبه شدن آنها توسط روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی از پاسخگویی خودداری کردند.

    بر اساس این گزارش، به هر حال جان و سلامت مردم با اهمیت‌تر از آن است که با وعده‌های توخالی و مصوبات بی‌عمل همچنان در معرض مخاطره جدی ناشی از سهل‌انگاری در ساماندهی کشتارگاه باشد و آن‌چه به نظر می‌رسد این است که با روند فعلی، مردم سیروان باید تا مدت‌های زیادی در حسرت داشتن کشتارگاه مناسب باشند تا از صحت و سلامت گوشت مورد نیاز و مصرفی خود اطمینان پیدا کنند.

    رفع این معضل به سرپنجه تدبیر مسئولان نیاز دارد تا مشکلات کشتارگاه یک بار برای همیشه رفع شود.

    کلیدواژه ها :
    دوره های نوروزی عصر شبکه

    مطالب مرتبط

    ویژه های ایران ویج

    دیدگاهها (۰)



    ;کانال تلگرام ایران ویج اصلاحات نیوز آموزشگاه مهندسی عصر شبکه

    آخرین اخبار و مطالب

    پربحث ترین های هفته

    Sorry. No data so far.