• خرید vpn
  • ما هنـوز به فـردایی روشـن امید داریم

    صفحه اصلی » آخرین خبر , آشپزی , سبک زندگی » طرز تهیه انواع جوانه ها درخانه
    کد خبر : 1916900

    طرز تهیه انواع جوانه ها درخانه

      وسایل لازم برای تهیه جوانه: – یک شیشه دهان گشاد نسبتاً بزرگ یا یک سینی کوچک که لبه آن اندکی بلند باشد، – یک تکه ململ یا تنزیب و چند کش لاستیکی – یک آب کش و یا یک چای صاف کن بزرگ طرز تهیه: – دانه ها را در آب خیس کنید و…

    طرز تهیه انواع جوانه ها

     

    وسایل لازم برای تهیه جوانه:
    – یک شیشه دهان گشاد نسبتاً بزرگ یا یک سینی کوچک که لبه آن اندکی بلند باشد،
    – یک تکه ململ یا تنزیب و چند کش لاستیکی
    – یک آب کش و یا یک چای صاف کن بزرگ
    طرز تهیه:
    – دانه ها را در آب خیس کنید و آن را در جای نیم گرمی قرار دهید
    – وقتی شروع به جوانه زدن کرد آن را در شیشه و یا سینی کوچک بریزید و پارچه مرطوبی روی آن بکشید
    – پس از آب کش کردن، آن را به آرامی زیرشیر آب بگیرید و سپس بگذارید در همان آب کش، کاملاً آبش جدا شود تا نپوسد.و هر صبح و شب عمل شستن( به آرامی ) و آب کش کردن را تکرار کنید. در تابستان وقتی هوا خیلی گرم است عمل شستن را سه بار در شبانه روز تکرار کنید. در تمام این مدت ظرف را در محلی تاریک و نسبتاً گرم نگاه دارید. توجه کنید که باید اندکی آب در انتهای دانه ها وجود داشته باشد.
    – اگر حرارت محیط حدود ۲۲ درجه سانتی گراد و محل آن تاریک باشد، دانه خیلی زود جوانه هایشان رشد می کند. بسته به نوع دانه، بین سه تا پنج روز و گاهی بیشتر می توانید جوانه را از تاریکی درآورید و پشت پنجره رو به آفتاب بگذارید. جوانه را همیشه مرطوب نگاه دارید تا اندکی بیشتر رشد کند ( آب کش کردن را فراموش نکنید).
    – پس از یک تا دو روز ماندن در جلوی نور خورشید، جوانه آماده مصرف است. آن را یک بار دیگر به آرامی آب کش کنید و در ظرفی دربسته ای در یخچال نگه دارید و به تدریج مصرف کنید.
    اگر بخواهید پوسته روی بعضی از جوانه ها ( مانند ماش یا سویا ) را از آن ها جدا کنید، جوانه آماده شده را در کاسه ای بریزید و آن را پر از آب کنید. سپس به آرامی آن را هم بزنید. پوسته ها روی آب می آیند، ولی بهتر است پوسته ها را از جوانه ها جدا نکنید، زیرا همین پوسته ها دارای مقدار زیادی فیبر هستند که برای کار دستگاه گوارش بسیار مفیدند.
    بعضی از دانه ها مانند عدس، سویا، نخود، و مانند آن را یکی دو بار در روز زیر و رو کنید تا همه آنها هوا بگیرند و جوانه بزنند.
    بعضی دانه ها زودتر و برخی دیرتر جوانه می زنند، ولی اگر دانه کهنه باشد جوانه نمی زند. همیشه بهترین نوع دانه را بخرید و تا آنجا که ممکن است دانه هایی را بخرید که به آنها سموم نباتی نزده اند.
    بدین گونه انواع مختلف موادمعدنی را با خوردن جوانه ها به بدن خود می رسانید. می توانید دانه ی هر نوع سبزی را سبز و سپس مصرف کنید.( به جز سیب زمینی، گوجه فرنگی و لوبیا چشم بلبلی که مسموم کننده اند).
    آسان ترین دانه ها برای جوانه زدن عبارت اند از: یونجه، ماش، عدس، شنبلیله، تربچه، نخود و گندم و پس از آن ها تخمه آفتاب گردان، کدو، کنجد، بزرک، نعنا و سپس انواع لوبیاها مانند سویا ، جو، ذرت و ارزن.

    از میان جوانه ها، دانه سویا بسیار مغذی است. توجه کنید که دانه سویا تازه باشد، پوستش شکسته نباشد و دانه نصف نشده باشد.

    زمان لازم برای تهیه جوانه ها:
    الف- دانه های که باید حدود ۶ تا ۸ ساعت خیس کنید:
    یونجه ( مدت جوانه زدن : ۶-۵ روز )
    شنبلیله ( مدت جوانه زدن : ۴-۳ روز )
    تربچه ( مدت جوانه زدن : ۵-۴ روز )
    کنجد ( مدت جوانه زدن : ۲-۱ روز )

    ب- دانه هایی که باید حدود ۱۰ تا ۱۸ ساعت خیس کنید:
    نخود ( مدت جوانه زدن : ۴-۳ روز )
    عدس ( مدت جوانه زدن : ۵-۳ روز )
    ماش ( مدت جوانه زدن : ۵-۳ روز )
    سویا ( مدت جوانه زدن : ۵-۳ روز )
    آفتاب گردان ( مدت جوانه زدن : ۲-۱ روز )
    گندم ( مدت جوانه زدن : ۳-۲ روز )
    چاودار ( مدت جوانه زدن :۳-۲ روز )
    ارزن ( مدت جوانه زدن :۴-۳ روز )

    دوره های نوروزی عصر شبکه

    مطالب مرتبط

    ویژه های ایران ویج

    دیدگاهها (۰)



    ;کانال تلگرام ایران ویج اصلاحات نیوز آموزشگاه مهندسی عصر شبکه

    آخرین اخبار و مطالب

    پربحث ترین های هفته

    Sorry. No data so far.