• خرید vpn
  • ما هنـوز به فـردایی روشـن امید داریم

    صفحه اصلی » سازمان‌های بین‌المللی » سازمان جهانی بهداشت
    کد خبر : 1860963

    آشنایی با سازمان جهانی بهداشت (WHO)

    سازمان جهانی بهداشت

    سازمان بهداشت جهانی (WHO) یکی از آژانس‌های تخصصی سازمان ملل متحد است که نقش یک مرجعیت سازمان دهنده را بر بهداشت جامعهٔ جهانی ایفا می‌کند. این آژانس در ۹ آوریل سال ۱۹۴۸ در ژنو (واقع در سوییس) تأسیس شد و حکم سرپرستی و منابعش را از سازمان بهداشت سابق، که خود آژانسی در جامعه ملل بود برگرفت.

    سازمان جهانی بهداشتReviewed by Aryan on Oct 14Rating:

    سازمان جهانی بهداشت

    این سازمان که در ۷ آوریل ۱۹۴۸ بنیانگذاری شد و مقر آن در شهر ژنو در سوئیس است، اختیارات و منابع سلفش "سازمان بهداشت" را به میراث برد که سازمانی وابسته به "جامعه ملل" (League of Nations) بود.

    enlightenedاساسنامه و تاریخچه سازمان بهداشت جهانی

    اساسنامهٔ سازمان بهداشت جهانی هدفش را دستیابی مردم به بیشترین سطح سلامت ممکن بیان می‌کند. وظیفهٔ اصلی این سازمان مبارزه با بیماری‌ها مخصوصاً بیماری‌های مسری شایع و ارتقاء سلامت عمومی مردم جهان است. سازمان بهداشت جهانی یکی از نخستین آژانس‌های سازمان ملل متحد است و اساسنامهٔ آن رسماً در اولین روز بهداشت جهانی (۷ آوریل سال ۱۹۴۸)، زمانی که توسط ۲۶ کشور از اعضای سازمان ملل تصویب شد به کار بسته شد. پیش از این موضوع، فعالیت‌های مذکور و باقی فعالیت‌های سازمان بهداشتِ جامعه ملل، تحت کنترل کمیته‌ای موقتی بود. این کمیتهٔ موقتی حاصل کنفرانس بین‌المللی سلامت (در تابستان سال ۱۹۴۶) بود. عملیات واگذاری مسئولیت‌ها به تصویب مجمع عمومی رسید. سرویس بیماری‌های واگیر OIHP فرانسه نیز به کمیتهٔ موقتی سازمان بهداشت جهانی در ۱ ژانویه ۱۹۴۷ پیوست.

    enlightenedوظایف و ماموریت‌ها
    WHO علاوه بر هماهنگ کردن تلاش‌های بین‌المللی برای پایش بیماری‌های عفونی، مانند مالاریا و ایدز از برنامه‌هایی برای پیشگیری و درمان چنین بیماری‌هایی حمایت می‌کند. این سازمان از تولید و توزیع واکسن‌های مؤثر و بی‌خطر، شیوه‌های تشخیصی داروها حمایت می‌کند. WHO علاوه بر ماموریت‌های فوق بر اساس پیمان‌های بین‌المللی ممکن است ماموریت‌های جدیدی را به عهده گیرد. سازمان جهانی بهداشت همچنین متولی «طبقه‌بندی بین‌المللی بیماری‌ها» (ICD) است که دهمین تجدید نظر در آن در سال ۱۹۹۲ منتشر شد.

    enlightenedساختار

    کشورهای عضو سازمان جهانی بهداشت نمایندگانی به «مجمع جهانی بهداشت» می‌فرستند، که ارگان اصلی تصمیم‌گیری این سازمان است. ابن مجمع هر سال در ماه مه تشکیل جلسه می‌دهد و علاوه بر تعیین دبیرکل سازمان برای پنج سال، سیاست‌های مالی سازمان را بررسی می‌کند و بودجه‌های پیشنهادی برنامه‌ها را بازبینی و تأیید می‌کند.

    مجمع همچنین ۳۶ عضو حود را به عنوان هیئت اجرایی برای سه سال برمی‌گزیند تا تصمیمات و سیاست‌های مجمع را به اجرا درآورند و به مشاوره دادن و تسهیل کارها بپردازند. همه اعضای سازمان ملل می‌توانند عضو سازمان بهداشت جهانی شوند. سایر کشورها در صورتی که تقاضای عضویت‌شان به تصویب اکثریت مجمع عموم جهانی بهداشت برسد، می‌توانند عضو شوند.

    ۱۹۳ کشور در حال حاضرعضو WHO هستند. تمام اعضای سازمان ملل به جز لیختن‌اشتاین عضو سازمان جهانی بهداشت هستند. دو کشور غیر عضو سازمان ملل نیو (Niue) و جزایر کوک هم عضو WHO هستند. WHO دارای شش دفتر منطقه‌ای آفریقا (برازاویل، کنگو)، آمریکا (واشنگتن دی‌سی، ایالات متحده)، مدیترانه شرقی (قاهره، مصر)، اروپا (کپنهاگ، دانمارک)، جنوب شرق آسیا (دهلی نو، هند) و غرب اقیانوسیه (مانیل، فیلی‌پین) است که تا حد زیادی دارای خود مختاری هستند و هرکدام کشورهای منطقه خود را پوشش می‌دهند. رئیس این دفترها که مدیر منطقه‌ای نام دارد بوسیله «کمیته منطقه‌ای» برای پنج سال انتخاب می‌شود. هر کمیته منطقه‌ای از وزاری بهداشت کشورهای عضو تشکیل می‌شود.

    علاوه بر این سازمان بهداشت جهانی در ۱۴۷ دفتر کشوری و رابط را در همه این مناطق اداره می‌کند. معمولاً در پایتخت هر کشور یک دفتر وجود دارد که ممکن است دفاتر اقماری در سایر مناطق کشور را سرپرستی کند. دفتر کشوری را یک پزشک تعلیم‌دیده با عنوان «نماینده سازمان جهانی بهداشت» اداره می‌کند که ملیت کشور مربوط را ندارد. دبیرکل فعلی (۲۰۰۸) سازمان جهانی بهداشت خانم مارگرت چان از کشور چین است.

     

    سازمان جهانی بهداشت، پنج کلید را برای دستیابی به غذاهای سالم‌تر اعلام کرده است.

    به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران، مهران ولایی به مناسبت هفته سلامت -اول تا هفتم اردیبهشت – درباره کلیدهای اعلامی سازمان جهانی بهداشت برای دستیابی به غذاهای سالم‌تر گفت: این کلیدها شامل رعایت همیشگی نظافت، جدا کردن غذاهای خام از غذاهای پخته شده، خوب پختن غذاها، نگهداری غذا ها در دمای مناسب و سالم و استفاده از آب و مواد سالم برای تهیه غذا است.

    وی خاطرنشان کرد: عرضه مواد غذایی به طور فزاینده‌ای در حال افزایش است و بیش از پیش سیستم‌های ایمنی مواد غذایی را مورد توجه قرار می‌دهد به همین دلیل سازمان جهانی بهداشت شعار خود را در سال ۲۰۱۵ ایمنی غذا از مزرعه تا سفره در نظر گرفته است.

    وی افزود: بر اساس آمارها، سالانه حدود دو میلیون مرگ و میر ناشی از موادغذایی ناسالم اتفاق می‌افتد که عمده این مرگ و میرها در مورد کودکان است.

    ولایی ادامه داد: تقریبا بیش از ۲۰۰ نوع بیماری که موجب مرگ و میر به ویژه در کودکان می‌شود، ناشی از باکتری‌های مضر، ویروس‌ها ،انگل‌ها و یا مواد شیمیایی است که در مواد غذایی ایجاد می‌شوند.

    معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به اینکه در سال ۹۴ سازمان غذا و دارو در خصوص ایمنی غذا برنامه‌هایی را به این دانشگاه ابلاغ کرده است، افزود: از جمله این برنامه‌ها ، تشدید نظارت بر واحدهای لبنی ،گوشتی ،آبلیمو و دیگر محصولات غذایی است که در دستور کار دانشگاه قرار گرفت.

    ولایی خاطر نشان کرد: یکی از مهمترین اموری که در سال ۹۴ صورت خواهد گرفت، برچسب‌گذاری و نشانه‌گذاری بر روی مواد غذایی است که این نشانه‌های رنگی به صورت چراغ راهنما عمل می‌کند تا افراد بتوانند غذاهای مضر را بشناسند.

    وی یادآور شد: همچنین صدور یا تمدید پروانه‌های بهداشتی ساخت و شناسه نظارت محصولات غذایی از اول اردیبهشت برچسب علامت راهنمایی تغذیه‌ای خواهد داشت.

    ولایی افزود: به طور مثال شیر و ماست پر چرب و غذاهای شور و پر چرب با نشانه‌های رنگی علامت‌گذاری خواهد شد تا مردم بتوانند در انتخاب نوع غذای خود راحت‌تر باشند.

    معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: افراد باید دقت کنند غذاها حتما باید حداقل در دمای ۷۰ درجه پخته شوند تا اگر میکروب داشته باشند از بین بروند. همچنین غذاها را نباید بیش از دو ساعت در دمای اتاق نگه داریم وغذای پخته حتما باید در یخچال نگهداری شود.

    ولایی افزود: اگر لازم است غذا مجدد گرم شود، حتما باید در ۷۰ درجه حرارت داده شود.

    وی در خصوص استفاده از تخته‌های آشپزخانه اظهار داشت: در گذشته از تخته چوبی یا فلزی استفاده می‌شد و سپس این تخته‌ها به صورت پلاستیک فشرده درآمدند که متاسفانه به خاطر خراش‌هایی که در آنها ایجاد می‌شود، احتمال نفوذ میکروب در آن بالا می‌رود بنابراین باید بطور مرتب با آب و مایع شستشو شود البته استفاده از تخته‌های فلزی بهتر است.

    ولایی در باره رعایت نظافت و شستشوی مرتب دست‌ها نیز گفت: برای شست و شوی دست‌ها باید از صابون‌های مایع استفاده کرد چون صابون یک منبع انتقال میکروب و قارچ است.

    وی در خاتمه در مورد استفاده از آب سالم و فرآورده‌های غذایی سالم تصریح کرد: سعی کنیم از غذاهایی مانند شیر و ماست پاستوریزه استفاده کنیم و همچنین از خرید محصولات غذایی فله‌ای فاقد شناسه بهداشتی جلوگیری شود.

    وب سایت رسمی: WHO

    دوره های نوروزی عصر شبکه

    مطالب مرتبط

    ویژه های ایران ویج

    دیدگاهها (۰)



    ;کانال تلگرام ایران ویج اصلاحات نیوز آموزشگاه مهندسی عصر شبکه

    آخرین اخبار و مطالب

    پربحث ترین های هفته

    Sorry. No data so far.