• خرید vpn
  • ما هنـوز به فـردایی روشـن امید داریم

    صفحه اصلی » اخبار » خواص سبوس برنج
    کد خبر : 1859504

    واقعاً سبوس برنج چه تأثیری بر پوست و موی شما دارد؟

    خواص سبوس برنج

    حتماً تا به حال در هنگام خرید به انواع شامپوی سبوس برنج و یا کرم‌های پوستی که حاوی عصاره سبوس برنج هستند، برخورد کرده‌اید

    خواص سبوس برنجReviewed by Farnaz on Aug 25Rating:

    عصاره سبوس برنج

    سبوس برنج

    سبوس برنج

    ابتدا باید بدانیم عصاره سبوس برنج چگونه تهیه می‌شود و حاوی چه ترکیباتی است.

    ترکیبات سبوس برنج
    از سبوس برنج به کمک حلال‌ها روغنی دست می‌آید که به روغن سبوس برنج موسوم است. لیپاز فعال موجود در سبوس برنج باعث افزایش درصد اسیدهای چرب آزاد در این ترکیب می‌شود.

    روغن سبوس برنج از ۱۵- ۲۰ درصد اسیدهای چرب اشباع‌شده و ۸۰ تا ۸۵ درصد اسیدهای چرب اشباع‌نشده تشکیل شده است، که از این جمله می‌توان ۱-۴ درصد اسید میریستیک، ۱۲- ۱۸ درصد اسید پالمیتیک، ۱-۳ درصد اسید استئاریک، ۴۰- ۴۵ درصد اسید لینولئیک، به مقدار ۱ درصد اسید لینولنیک و ۲ تا ۴/۰ درصد اسید پالمیتولئیک را نام برد. روغن سبوس برنج طلایی‌رنگ، است اما به‌سختی می‌تواند به رنگ سفید و روشن نیز گرایش پیدا کند، همچنین این روغن تحت تأثیر گرما تا حرارت ۱۶۰ درجه نیز فاسد نمی‌شود.

    روغن سبوس برنج نه‌تنها رطوبت پوست و موی سر را حفظ می‌کند. بلکه به وسیله محتوی بالای ویتامین‌های B و E باعث تقویت موی سر نیز می‌گردد. این روغن پس از غیرفعال کردن لیپاز موجود در آن در تهیه صابون، شامپو و فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

    عصاره سبوس برنج با تشکیل یک لایه بر روی پوست بعد از شستشو، از خشک شدن پوست جلوگیری کرده و به این وسیله از پوست محافظت می‌کند. روشن کردن و صاف کردن پوست از دیگر خواص این روغن است. برای ساخت کرم‌های پوستی جهت رفع خشکی پوست و ترک‌خوردگی سر آرنج، زانوها، پاشنه پا، دست‌ها و نقاط دیگر بدن، از عصاره طبیعی سبوس برنج استفاده می‌کنند.
    اسید فیتیک ترکیب دیگری است که در سبوس انواع غلات یافت می‌شود؛ اسید فیتیک موجود در سبوس برنج رشد سلول‌های پوست را تحریک کرده و باعث به هم پیوستگی و سلامت پوست می‌شود

    روغن سبوس برنج نه‌تنها با مرطوب نگه داشتن پوست باعث نرمی آن می‌شود، بلکه با رطوبت‌دهی به پوست از ترک خوردن آن نیز جلوگیری می‌کند. همچنین با پاک کردن اکسیژن فعال از سطح پوست، از تشکیل پراکسید چربی که باعث چروک شدن و پیری زودرس پوست می‌شود جلوگیری می‌کند. اینوزیتول از دیگر ترکیبات موجود در این روغن است که رشد و بازسازی سلول‌های پوست را سرعت می‌بخشد. هوریزن اویل نیز از ترکیبات موجود در سبوس برنج است که با جذب اشعه ماوراءبنفش خورشید از پیری پوست جلوگیری می‌کند، این ترکیب از طریق افزایش ترشحات پوستی سلول‌های مرده پوست را از بین می‌برد و در حقیقت عمل لایه‌برداری را به صورت ملایم انجام می‌دهد.

    اسید فیتیک ترکیب دیگری است که در سبوس انواع غلات یافت می‌شود؛ اسید فیتیک موجود در سبوس برنج رشد سلول‌های پوست را تحریک کرده و باعث به هم پیوستگی و سلامت پوست می‌شود.

    روغن سبوس برنج

    روغن سبوس برنج

    بهترین شیوه‌های استفاده از سبوس برنج

    برای استفاده خوراکی، می‌توان یک قاشق غذاخوری پودر سبوس را در ۵/۱ لیوان آب دم کرد و پس از صاف کردن کمی صبر و دوباره آن را صاف کرد و هر بار نصف لیوان و حداکثر ۲ بار در روز از آن استفاده کرد.

    سبوس برنج دو خاصیت درمانی دارد؛ اول اینکه فیبر دارد و جزو گروه ملین‌های حجم‌دهنده مدفوع است و می‌توان از آن در درمان یبوست استفاده کرد. دوم، ویتامین B دارد و برای جلوگیری از ریزش مو مفید است.

    برای این منظور سبوس را می‌توان هم به‌صورت خوراکی (خوردن دم‌کرده سبوس) و هم به‌صورت خارجی (شستشوی موها) استفاده کرد.

    استفاده دارویی از سبوس برنج تازگی ندارد و از گذشته از پودر سبوس استفاده می‌شده است.

    سبوس فرآورده برنج است، هنگام آماده‌سازی برنج برای عرضه در بازار مصرف، پوسته سفت و سخت آن جدا و دور انداخته می‌شود و پوسته دوم با الک جدا می‌شود و به‌عنوان منبع غنی ویتامین B به کار می‌رود. البته پوست سفت و سخت اولیه هم فیبر زیادی دارد و از آن به‌عنوان کود گیاهی استفاده می‌شود.

    موضوع مهم در مورد استفاده از سبوس برنج، آلوده نبودن آن است. سبوس در عملیات خشک کردن و بوجاری برنج جدا می‌شود و در محیط نامناسب قرار می‌گیرد و اگر بدون ضدعفونی شدن، به‌صورت فله و در بسته‌بندی‌های غیرمطمئن مصرف شود، می‌تواند مشکل‌ساز و باعث ورود قارچ و میکروب به بدن شود. به همین دلیل بهتر است سبوس در بسته‌بندی‌های بهداشتی، دارای نام و نشان استاندارد و از داروخانه‌ها خریداری شود.
    در درمان یبوست نیز استفاده بیشتر از روزانه یک قاشق غذاخوری سبوس توصیه نمی‌شود که این مقدار برای کودکان ۲ تا ۱۲ سال به نصف کاهش پیدا می‌کند

    برای استفاده خوراکی، می‌توان یک قاشق غذاخوری پودر سبوس را در ۵/۱ لیوان آب دم کرد و پس از صاف کردن کمی صبر و دوباره آن را صاف کرد و هر بار نصف لیوان و حداکثر ۲ بار در روز از آن استفاده کرد. دم‌کرده سبوس باید در یخچال نگهداری شود و برای بیشتر از ۲ روز هم تهیه نشود.

    اگر پودر سبوس ضدعفونی شده باشد، می‌توان آن را با شیر، ماست و سوپ مخلوط و استفاده کرد.

    در درمان یبوست نیز استفاده بیشتر از روزانه یک قاشق غذاخوری سبوس توصیه نمی‌شود که این مقدار برای کودکان ۲ تا ۱۲ سال به نصف کاهش پیدا می‌کند و معادل یک قاشق مرباخوری است. در کودکان زیر ۲ سال هم استفاده از سبوس برنج توصیه نمی‌شود.

    دوره های نوروزی عصر شبکه

    مطالب مرتبط

    ویژه های ایران ویج

    دیدگاهها (۱)



    • مختارنوربخش

      برنج فقط برنج گیلان-لاهیجان- سیاهکل
      ایرانی باید برنج مرغوب ایرانی مصرف کند

    ;کانال تلگرام ایران ویج اصلاحات نیوز آموزشگاه مهندسی عصر شبکه

    آخرین اخبار و مطالب

    پربحث ترین های هفته

    Sorry. No data so far.