• خرید vpn
  • ما هنـوز به فـردایی روشـن امید داریم

    صفحه اصلی » دانستنیهای پزشکی » ۱۰ تا بهترین و مفیدترین چایی ها را بشناسید
    کد خبر : 1859083

    ۱۰ تا بهترین و مفیدترین چایی ها را بشناسید

    سخت می شود در مورد چیزی که صدها سال تجربه پشت آن است بحث و مجادله کرد. در حالی که بسیاری از اهالی کشورهای غربی امروزه چای می‌نوشند ؛ در شرق جهان از قدیم چای به عنوان کلید سلامتی، شادی، آرامش و دانایی شناخته می‌شده است. اخیراً نیز تحقیقات بیشتری برای مشخص شدن سودمندی نوشیدن حداقل یک فنجان چای در طول رژیم غذایی روزانه در حال انجام است. برخی مطالعات نیز نشان داده است که برخی چای های خاص می‌تواند در بهبود بیماری هایی از قبیل سرطان، بیماری های قلبی و عروقی و دیابت مفید بوده و به کاهش وزن ، کاهش کلسترول و افزایش هوشیاری ذهن کمک کند.

    ۱۰ تا بهترین و مفیدترین چایی ها را بشناسیدReviewed by Aryan on Aug 8Rating:

    بهترین موضوع در مورد چای چیست؟ مصرف چای نه تنها برای رژیم غذایی بسیار مفید است ، بلکه یک نوشیدنی خوشمزه است که در مجموعه‌ی گسترده ای از طعم ها و با مقادیر کافئین متفاوت قابلیت انتخاب بر اساس سلیقه و نیاز مصرف کننده را داراست. چای سبز، سیاه، سفید، اولانگ و پوئر ، همه از گیاه چای و یا بوته‌ی کاملیا فرآهم می‌شوند که از گیاهان بومی کشورهای چین و هند می‌باشد و حاوی آنتی‌اکسیدان ویژه‌ای به نام فلاونوئید است. انواع دمنوش ها یا چای های معطر مانند بابونه، اِکیناسه یا سرخارگل، گل ختمی یا بامیه، رویبوس و زنجبیل از قسمت برگ ، میوه ، دانه و یا ریشه گیاهان خود تهیه می‌شوند که معمولاً مقادیر کمتری از آنتی‌اکسیدان را دارا بوده و بنابراین ترکیبات شیمیایی آنها نیز می‌تواند به طور گسترده ای متفاوت باشد.

    به گزارش سرویس سلامت ایران ویج ، برخلاف دمنوش ها که معمولاً خود دارای طعم مناسبی هستند، چای سبز و سیاه ممکن است برای اینکه به وسیله‌ی شیرینی های اضافی مصرف شود بیش از حد دشوار به نظر برسد. در این بین شیرینی های طبیعی میتواند برای بهبود طعم چای مناسب باشد ؛ چراکه همچنان از سودمندی چای به سلامت ما حمایت کرده و موجب آسیب های جانبی نمی‌شود

    چای زنجبیل

    چای زنجبیل

    چای زنجبیل از برگ گیاه زنجبیل تهیه می‌شود. برخی فواید این چای شامل از بین بردن تهوع، کاهش التهاب، بهبود گردش خون، کاهش اختلالات تنفسی، کاهش استرس، افزایش باروری و مقاوم سازی سیستم دفاعی و ایمنی بدن می‌باشد. از سویی لازم به تاکید است که استفاده‌ی بیش از حد این چای ممکن است به پاره ای اختلالات گوارشی و یا خواب منقطع بیانجامد.

    چای رویبوس

    چای رویبوس

    چای رویبوس یک چای شیرین طبیعی است که بوته های قرمزی در جنوب آفریقا تهیه می‌شود. برگ های این بوته ها جمع آوری می شود، خرد شده و تحت فشار له می شود تا کم کم تخمیر شده و در انتها خشک شوند. این چای برای درمان سردرد، بی خوابی، آسم، اگزما، پوکی استخوان، فشار خون بالا، انواع آلرژی و پیری زودرس کارآمد می‌باشد. این چای هیچگونه کافئینی نداشته و در هر زمان از شبانه روز قابل استفاده می‌باشد.

    چای بامیه یا ختمی

    چای بامیه یا ختمی

    این چای از خشک شده قسمت بیرونی گل که در بردارنده‌ی گل بامیه است، فراهم می‌آید. این چای معمولاً برای کاهش فشار خون بالا و نیز درمان کم اشتهایی ، سردی، اختلالات قلبی و عصبی، تورم و درد دستگاه تنفسی فوقانی و نیز به عنوان یک ملین ملایم کارآمد می‌باشد. برخی تحقیقات نشان داده است که ترکیبات شیمیایی گل بامیه یا ختمی می‌تواند همانند یک آنتی‌بیوتیک برای از بین بردن باکتری ها و کرم ها نیز مفید باشد.

    سرخارگل یا اکیناسه

    سرخارگل یا اکیناسه

    اکیناسه از جمله گیاهانی است که خود برای ساخت داروهای مشخصی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این گونه به نظر می‌رسد که از طریق فعال شدن پاره ای مواد شیمیایی در بدن می‌تواند به کاهش التهاب منجر شده و سیستم ایمنی بدن را به تحرک بیشتر وادار کند. این گیاه به طور گسترده ای برای مبارزه با عفونت کارایی دارد و از آن جمله می‌توان از عفونت سرماخوردگی معمولی تا دیگر عفونت های تنفسی نام برد . این ماده برای درمان میگرن ، سوء هاضمه ، سرگیجه، درمان مارگزیدگی و نیز مشکلات پوستی خاص مورد استفاده قرار گرفته است. این گیاه به طور بومی در شمال آمریکا می روید و در گذشته توسط قبایل بومی آمریکا برای تهیه داروهای گیاهی استفاده شده است.

    چای بابونه

    چای بابونه

    این چای از گلبرگ های بابونه تهیه می‌شود که قرن هاست در داروهای سنتی و بومی مورد استفاده می‌باشد. این گیاه اثرات آرام بخشی ملایمی داشته و ثابت شده است که می تواند به خواب بهتر ، کاهش استرس و اضطراب و نیز تقویت سیستم ایمنی بدن کمک نمیاد. آنتی‌اکسیدان های درون آن نیز برای جلوگیری از عوارض ناشی از بیماری دیابت مانند کاهش بینایی، آسیب های سلول های عصبی و کلیوی و کاهش رشد و تکثیر سلول های سرطانی مناسب و مفید می‌باشد.

    چای پوئر

    چای پوئر

    این چای در واقع یک چای پساتخمیری یا بیش فرآوری شده است؛ که شامل مرحله تخمیر بوده و پس از آن یک انبارسازی طولانی مدت تحت شرایط مرطوب خواهد داشت. هرچقدر که زمان بیشتری این چای انبار شده باشد ، شرایط طعم و مزه ی آن ایده آل تر می‌باشد. این چای به طور عمده در چین تولید می شود ولی در تایوان نیز رایج می‌باشد. این چای در مقایسه با سایر چای ها از میزان کمتری کافئین برخوردار بوده، لیکن به دلیل دارا بودن لووستایتین شیمیایی، برخلاف سایر چای ها، در کاهش کلسترول مفید است .

     

    چای اولانگ

    چای اولانگ

    چای اولانگ در واقع یک چای نیمه تخمیری یا نیمه فرآوری شده است (بر خلاف چای سبز که تخمیر نمی‌شود و چای سیاه که کاملاً تخمیر می‌شود). این چای برای افزایش مهارت تمرکز ذهن و بهبود هوشیاری ذهنی بسیار مناسب است. از دیگر مزایای این چای می توان به کاهش خطر ابتلا به سرطان ، پوسیدگی دندان، پوکی استخوان و بیماری گرمازدگی اشاره کرد. این چای از تنوع زیادی برخوردار است و خاستگاه اصلی آن کشور چین می باشد.

    چای سفید

    چای سفید

    چای سفید در قیاس با چای سبز و سیاه دارای کمترین میزان فرآوری می باشد که نتیجتاً بیشترین میزان آنتی‌اکسیدان را به همراه دارد. این چای می تواند برای جلوگیری از ابتلا به سرطان، حمله‌ی قلبی و سکته مفید باشد. همچنین برای کاهش علایم و نشانه‌ی بیماری ها و تسریع روند بهبودی در حین بیماری از طریق تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود گردش خون ، تقویت استخوان ها و دندان ها و افزایش سوخت و ساز سلولهای پوست موثر عمل می‌کند.

    چای سیاه

    چای سیاه

    چای سیاه از طریق تخمیر و فرآوری برگ بوته های چای تهیه می شود و بالاترین میزان کافئین را دارا می‌باشد. برخی تحقیقات حاکی از آن است که چای سیاه می‌تواند ریه ها را در برابر آسیب های ناشی از دود سیگار محافظت کند و نیز احتمال خطر سکته را کاهش دهد. این چای معمولاً برای بهبود هوشیاری ذهن ، به خصوص در بحث یادگیری، تقویت حافظه و پردارش اطلاعات در ذهن بسیار مورد استفاده است.

    چای سبز

    چای سبز

    چای سبز از برگ چای بخار داده شده بدست می آید. این چای دارای بیشترین میزان ECGC می باشد که یک آنتی اکسیدان یا فلاونوئید رایج در چای می‌باشد. ECGC و سایر آنتی اکسیدان های موجود در چای سبز در ارتباط با کاهش رشد سلول های سرطانی در مثانه ، پستان، ریه، معده، لوزالمعده و روده‌ی بزرگ بسیار مناسب عمل می‌کنند. همچنین این چای در راستای جلوگیری از گرفتگی عروق ، سوزاندن چربی ، کاهش استرس، کاهش خطر ابتلا به اختلالات عصبی مانند آلزایمر و پارکینسون و نیز کاهش خطر سکته‌ی مغزی و نیز تنظیم سطح کلسترول بدن مناسب عمل می‌کند.

     مترجم : رزاقیان

    منبع: اختصاصی ایران ویج
    دوره های نوروزی عصر شبکه

    مطالب مرتبط

    ویژه های ایران ویج

    دیدگاهها (۰)



    ;کانال تلگرام ایران ویج اصلاحات نیوز آموزشگاه مهندسی عصر شبکه

    آخرین اخبار و مطالب

    پربحث ترین های هفته

    Sorry. No data so far.