• خرید vpn
  • ما هنـوز به فـردایی روشـن امید داریم

    صفحه اصلی » تغذیه » چگونگی انتخاب چای طبیعی و سالم
    کد خبر : 1857043

    چگونگی انتخاب چای طبیعی و سالم

    شاید نتوان از طریق رنگ، چای کیفی و مرغوب را از چای نامرغوب خارجی تشخیص داد اما تقریباً همه چای‌هایی که از اسانس و عطر در آن استفاده شده کیفیت چندانی ندارد، چرا که برای تولید چای کیفی نیازی به عطر و اسانس نیست.

    چگونگی انتخاب چای طبیعی و سالمReviewed by Farnaz on May 9Rating:

    راه های شناخت چای سالم و مرغوب

    چای سیاه

    چای سیاه

    رییس سازمان چای که به گفته خودش تابه‌حال چای خارجی نخورده و آن‌ها را بیشتر عطر و رنگ می‌داند تا چای، نشانه‌های زیادی برای انتخاب چای مرغوب ایرانی عنوان می‌کند و می‌گوید مردم باید انتظار طبیعی از چای ایرانی داشته باشند، چراکه چای ایرانی ارگانیک‌ترین چای دنیاست.

    محمدولی روزبهان  اظهارات جالبی درباره وضعیت چای خارجی و ایرانی مطرح کرد و نشانه‌های زیادی برای چگونگی انتخاب چای طبیعی و سالم اعم از عطر، رنگ، شکل ظاهری و… برشمرد که مردم باید به آن توجه کنند.

    وی معتقد است که در انتخاب مواد غذایی مانند چای باید ابتدا به فکر سلامت آن بود، چراکه بسیاری از مواد غذایی از جمله چای که در کشور وجود دارد سالم و طبیعی نیست و با توجه به این‌که اکثر مردم در مورد چای اطلاعات کافی ندارند و نمی‌توانند چای مرغوب را از نامرغوب تشخیص دهند، تنها به دو عامل عطر و رنگ توجه می‌کنند که این دو عامل به‌راحتی می‌تواند به این محصول اضافه شود و قابل تقلب است.

    رییس سازمان چای می‌گوید انتظار عطر و رنگ زیاد از چای که به‌اشتباه در اذهان مردم جاافتاده است، کاملاً غیرطبیعی و غیرمنطقی است. مردم ایران انتظار واقعی از چای ایرانی داشته باشند. چای خوب و کیفی رنگ و طعم طبیعی دارد و از عطر و اسانس در آن استفاده نمی‌شود.

    به گفته روزبهان نمی‌توان از یک قاشق چای خشک طبیعی و سالم انتظار رنگ دادن به شش لیوان چای را داشت، چرا که یک قاشق چای خشک باید یک لیوان چای دهد.
    به اعتقاد وی شاید نتوان از طریق رنگ، چای کیفی و مرغوب را از چای نامرغوب خارجی تشخیص داد اما تقریباً همه چای‌هایی که از اسانس و عطر در آن استفاده شده کیفیت چندانی ندارد، چرا که برای تولید چای کیفی نیازی به عطر و اسانس نیست.

    چای مرغوب، سیاه و ته‌نشین نمی‌شود
    رییس سازمان چای تأکید دارد که مردم از خرید و مصرف چای کیسه‌ای که عمدتاً رنگ خالص است و در لحظه رنگ می‌دهد خودداری کنند.
    به گفته روزبهان یکی دیگر از نشانه‌های چای خوب این است که چای طبیعی، سالم و بهداشتی سیاه و کدر نمی‌شود؛ یعنی اگر یک لیوان چای ایرانی مرغوب را حدود چند ساعت در لیوان بگذارید اگر طبیعی باشد تنها رنگ آن کمی مات می‌شود اما اگر طبیعی نباشد سیاه و ته‌نشین می‌شود.

    وی رنگ طبیعی چای را آلبالویی مایل به قهوه‌ای عنوان می‌کند و می‌گوید رنگ چای را به‌راحتی می‌توان به رنگی نزدیک به چای طبیعی تبدیل کرد اما عطر، مشخصه بهتری برای شناخت بهتر چای مرغوب است، چرا که در چای خشک طبیعی عطر، اودکلن، شکلات و غیره وجود ندارد و هیچ‌گاه چای مرغوب را با چیز دیگری مانند هل، لیمو و غیره برای عطردار کردن مخلوط نمی‌کنند؛ بنابراین چای ایرانی هم این‌گونه است، چرا که طبیعت آن دارای جاذبه خاصی است و مانند بسیاری از چای‌های خارجی که با برندهای مختلف در بازار داخلی عرضه می‌شود از عطر، اسانس و رنگ برای تولید آن استفاده نشده است.
    از نشانه‌های چای خوب این است که چای طبیعی، سالم و بهداشتی سیاه و کدر نمی‌شود؛ یعنی اگر یک لیوان چای ایرانی مرغوب را حدود چند ساعت در لیوان بگذارید اگر طبیعی باشد تنها رنگ آن کمی مات می‌شود اما اگر طبیعی نباشد سیاه و ته‌نشین می‌شود

    وی نشانه‌های ظاهری برای انتخاب چای خشک ایرانی و باکیفیت از بازار را سخت و تخصصی می‌داند و به مردم توصیه می‌کند ترجیحاً چای بسته‌بندی با برند ایرانی معتبر خریداری کنند. البته چای مرغوب ایرانی را نمی‌توان کیلویی ۵۰۰۰ تومان یا کمتر پیدا کرد.

    به گفته روزبهان اگر قصد خرید چای فله‌ای دارید باید به این نکته توجه کنید که چای خوب چندان ریز نیست و خشکی و زبری آن در دست کاملاً قابل لمس است. دانه‌های خشک چای به‌خوبی درهم‌پیچیده و بافت‌های ریز و نوک‌تیز طلایی که همان برگ‌های سبز چای باز نشده هستند به‌وفور در آن دیده می‌شود و بهترین تست چای از طریق حس بویایی و چشایی است.

    چای ایرانی تنها چای ارگانیک در جهان
    به گفته رییس سازمان چای، چای ایرانی تنها چایی است که در جهان بدون هیچ‌گونه سمی تولید می‌شود که البته این ویژگی به دلیل شرایط اقلیمی حاکم بر مناطق شمالی چای‌خیز کشور است، چرا که در دیگر کشورها مانند کنیا، سریلانکا و غیره به دلیل آب‌وهوای گرم و مرطوب بستر برای رشد آفات کاملاً فراهم بوده درحالی‌که در مناطق شمالی کشور شرایط اقلیمی سرد و مرطوب است و در زمستان سردی که دمای هوا بعضاً تا منفی ۱۰ درجه هم کاهش پیدا می‌کند و چای نیز در ارتفاعات کشت می‌شود عمده آفات از بین می‌رود و برای معدود آفات باقی‌مانده نیز از شکارگران طبیعی استفاده می‌شود. به‌عنوان‌مثال نوعی آفت چای کفشدوزک است که تغذیه آن از همان آفت است و همین عامل سبب شده شرکت‌های تولیدکننده ایرانی چای بتوانند برند “ارگانیک” را از کشورهای اروپایی دریافت و محصول خود را به این کشورها صادر کنند.

    روزبهان معتقد است چای ایرانی به حدی کیفیت دارد که از ابتدای تولید تا برداشت، فرآوری و بسته‌بندی، شست‌وشو داده نمی‌شود و این نشان می‌دهد چای ایرانی دارای هیچ‌گونه باقی‌مانده‌های مضر و غیرطبیعی نیست.

    دوره های نوروزی عصر شبکه

    مطالب مرتبط

    ویژه های ایران ویج

    دیدگاهها (۰)



    ;کانال تلگرام ایران ویج اصلاحات نیوز آموزشگاه مهندسی عصر شبکه

    آخرین اخبار و مطالب

    پربحث ترین های هفته

    Sorry. No data so far.