• خرید vpn
  • ما هنـوز به فـردایی روشـن امید داریم

    صفحه اصلی » خواص خوراکی ها » خواص گردو (غذای مغز)
    کد خبر : 14610

    خواص گردو (غذای مغز)

    خواص گردو (غذای مغز)Reviewed by Farnaz on Oct 1Rating: گردو یا جوز (فارسی دری: چهارمغز، نام علمی: Juglans regia) میوه‌ای گرد با دو پوسته، یکی نرم و سبزرنگ که به تدریج خشک می‌شود و از بین می‌رود و دیگری سخت و چوبی است. مغز آن خوراکی است و روغن فراوان دارد. درخت گردو میوه نارس…

    خواص گردو (غذای مغز)Reviewed by Farnaz on Oct 1Rating:

    گردو یا جوز (فارسی دری: چهارمغز، نام علمی: Juglans regia) میوه‌ای گرد با دو پوسته، یکی نرم و سبزرنگ که به تدریج خشک می‌شود و از بین می‌رود و دیگری سخت و چوبی است. مغز آن خوراکی است و روغن فراوان دارد.

    www.Iranvij.ir | گروه اینترنتی ايران ويج ‌
    درخت گردو
    میوه نارس بر روی شاخه درخت گردو

    درخت این میوه بسیار بلند است و چوب سخت آن از بهترین و معروف‌ترین چوب‌ها است. ارتفاع درخت گردو بین ۱۰ تا ۴۰ متر است.

    درخت گردو بیشتر به روش پیوندزدن (پیوند اسکنه‌ای. پیوند شکمی با T معکوس به دلیل وجود شیرابه) تکثیر می‌شود[نیازمند منبع].

    .

    * شهرستان بافت در استان کرمان بیشترین سطح زیر کشت گردوی ایران رادارد.گردوی بافت از کیفیت بالایی برخوردار است.
    * یکی از بزرگترین باغ‌های گردوی جهان (با تایید فائو[۱]) با مساحت حدود ۷۵۰ هکتار در شهمیرزادو روستای خطیرکوه از توابع شهرستان مهدیشهر در استان سمنان واقع است.

     

    آقایان، گردو بخورند زیرا …

    www.Iranvij.ir | گروه اینترنتی ايران ويج ‌

     

     

    یک پژوهش جدید نشان داد: گردو سرعت رشد تومورهای سرطانی پروستات را در موش های آزمایشگاهی کاهش می ‌د‌هد.

    به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، ‌محققان دانشگاه کالیفرنیا و دپارتمان مرکز تحقیقاتی منطقه ‌ای وسترن کشاورزی در آلبانی طی مطالعات اخیر خود دریافته‌ اند که مصرف گردو هم سرعت پیشرفت سرطان پروستات را در موش ها کند می‌ کند و هم تاثیرات مفیدی روی ژن‌ های چندگانه ی مرتبط با کنترل رشد و متابولیسم تومور دارد.

    این تحقیق حاصل مطالعات پاول دیویس، متخصص تغذیه در دپارتمان تغذیه و محقق مرکز سرطان دیویس در دانشگاه کالیفرنیا است که نتایج آن در نشست ملی سالانه انجمن شیمی آمریکا در سانفرانسیسکو ارائه شد.

    دکتر دیویس اظهار داشت که یافته‌ های حاصل از این تحقیق شواهد علمی بیشتری ارائه می ‌کند مبنی بر این که گردو اگرچه سرشار از چربی است اما برای سلامتی مفید است.

    دکتر دیویس در تشریح مطالعات خود متذکر شد: این پژوهش نشان می ‌دهد که وقتی موش ‌های مبتلا به تومورهای سرطانی پروستات مقادیری گردو مصرف می ‌کنند که مصرف آن برای مردها نیز به آسانی و بدون مشکل امکان پذیر است، رشد تومور در آن ها کنترل می ‌شود.

    دیویس افزود:

    این یافته مرا بسیار امیدوار کرد چون نتیجه ی مصرف گردو در بیماران می ‌تواند مفید و سودمند باشد.
    آمارها نشان می ‌دهد که در آمریکا از هر 6 مرد یک نفر به سرطان پروستات مبتلا می‌ شود. این سرطان از جمله بیماری هایی است که فاکتورهای محیطی به ویژه رژیم غذایی نقش مهمی در بروز آن تولید می ‌کنند.

    چندین مطالعه ی بالینی نشان داده است که خوردن گردو به دلیل این که سرشار از امگا 3، چربی‌ های چند شاخه ‌ای اشباع نشده، آنتی اکسیدان ها و سایر مواد شیمیایی گیاهی است، خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می ‌دهد. اما در این تحقیق برای اولین بار تاثیر مصرف این مغز گیاهی خوراکی در مقابله با سرطان پروستات مشخص شد.

    دکتر دیویس به موش هایی که با تغییرات و دستکاری‌ های ژنتیکی به سرطان پروستات مبتلا می‌ شوند، مغز گردو خوراند.
    گردو مانع از رشد تومورهای سرطانی پروستات می ‌شود.

    پس از 18 هفته دیویس متوجه شد مصرف مقداری گردو معادل مصرف روزانه ی یک انسان در موش ها باعث شد به میزان قابل توجهی از اندازه و سرعت رشد تومورهای سرطانی در آن ها کاسته شود در حالی که در گروه مقایسه، موش هایی که به همین مقدار از چربی دیگر به جز چربی گردو استفاده کرده بودند،‌ این مزایا در آن ها مشاهده نشده بود.

     

    www.Iranvij.ir | گروه اینترنتی ايران ويج ‌

     

    محققان دریافتند:

    در موش هایی که گردو مصرف کرده بودند نه تنها رشد سرطان پروستات 30 تا 40 درصد کاهش پیدا کرد بلکه مقدار نوعی پروتئین خاص در خون آن ها کمتر شد.
    .
    این پروتئین یک فاکتور رشد شبه انسولینی است که ارتباط بسیار قوی با بروز سرطان پروستات دارد.

    به علاوه دیویس و دستیارانش روی تاثیر گردو بر فعالیت ژنی در تومورهای پروستات بررسی کرده و تاثیرات مثبت این خوردنی سالم را روی ژن های چندگانه مرتبط با کنترل رشد و متابولیسم تومور کشف کردند.

     

    گردو خاصیت ضد پیری دارد

    www.Iranvij.ir | گروه اینترنتی ايران ويج ‌

    یوسف نقیایی، یک كارشناس تغذیه در یزد خواص زیر را برای گردو برشمرد:

    پیشگیری کننده از سرطان،
    مقابله با رادیكال‌های آزاد،
    ایجاد شادابی و طراوت در پوست،

    ضد پیری

    یوسف نقیایی اذعان داشت: گردو در گروه آجیل دسته‌بندی می‌شود. معمولا هر یك قاشق سوپ‌خوری گردو 15 گرم وزن دارد كه خود یك واحد غذایی محسوب می‌شود، بنابراین روزانه مصرف 1 تا 2 واحد غذایی گردو توصیه می‌شود.

    نقیایی در خصوص تركیبات غذایی این ماده غذایی خاطر نشان كرد:

    هر صد گرم گردو دارای 18 گرم كربوهیدرات، 14 گرم پروتئین، 61 درصد چربی غیراشباع،640 كیلوكالری انرژی، 4 گرم فیبرغذایی، 360 میلی گرم فسفر، 2/5 میلی گرم آهن، 500 میلی گرم پتاسیم و 20 میلی گرم ویتامین E است.

    وی با اشاره به كربوهیدرات موجود در مغز گردو افزود:‌ كربوهیدرات موجود در گردو به صورت قند پیچیده است و قند خون را به سرعت افزایش نمی‌دهد.

    این کارشناس تغذیه با بیان اینكه چربی مغز گردو از نوع اسید چرب غیر اشباع است، خاطر نشان كرد: اسیدهای چرب موجود در گردو از اسیدهای چرب مفید و مناسب گیاهی است كه می‌تواند در تنظیم كلسترول خون نقش داشته باشد.

    گردو با دارا بودن 20 میلی گرم ویتامین E در هر صد گرم، نقش آنتی اكسیدانی بسیار قوی در بدن ایفا می‌كند.
    این كارشناس تغذیه در پایان توصیه کرد؛ كودكان و نوجوانان در حال رشد گردو را جایگزین تنقلات،‌ چیپس و پفك نمایند.

     

    نقش گردو در کاهش چربی های خون

    www.Iranvij.ir | گروه اینترنتی ايران ويج ‌

    گردو قابلیت پایین آوردن سطح کلسترول خون را دارد. از طریق مطالعات مختلفی که در سرتاسر جهان صورت گرفته است، فواید گردو روشن شده است. مصرف گردو نه تنها برای کاهش سطح کلسترول خون مفید است، بلکه همچنین مصرف گردو باعث کاهش خطر بیما ری های قلبی و التهاب می شود.

    به دلیل اینکه گردو حاوی مقادیر بالای

    اسیدهای چرب امگا – 3 ( به خصوص اسید آلفا لینولئیک) و فیتو استرولهاست، برای قلب مفید می باشد. اسیدهای چرب امگا – 3 از طریق افزایش سطح HDL و کاهش سطح LDL باعث کاهش سطح تری گلیسیرید و کاهش تشکیل پلاک های آترواسکلروتیکی در سرخرگها می شوند.

    فیتو استرولها باعث کاهش سطح کلسترول تام می شوند. ولی مکانیسمی که باعث کاهش سطح کلسترول تام توسط این ترکیبات می شود هنوز مشخص نیست. درحقیقت گردو در مقایسه با سایر مغزها حاوی مقادیر بیشتراسیدهای چرب امگا – 3 است. گردو علاوه بر اینکه حاوی ترکیباتی است که برای قلب مفید هستند، حاوی مقادیر ارزشمند ویتامین E، ویتامین B، فیبر و سایر عناصر معدنی است.

    تحقیقات بیانگر این است که مصرف 45 گرم گردو به عنوان بخشی از رژیم کم کلسترول به شرط اینکه کالری دریافتی افزایش پیدا نکند، باعث کاهش خطر بیماریهای قلبی – عروقی می شود. مطالعات انجام گرفته دردانشگاه ها روارد بیانگر این مطلب است که، مصرف رژیم حاوی مقادیربالای مغزها خطر مرگ قلبی ناگهانی را کاهش می دهد.

    علاوه براین، بسیاری ازمطالعات بیان می کنند که مصرف مقادیرزیاد این مواد(مواد حاوی اسیدهای چرب امگا– 3) خطرحمله قلبی و انسداد سرخرگها را تا 70% کاهش می دهد.

    www.Iranvij.ir | گروه اینترنتی ايران ويج ‌

     

    اثرات جلوگیری کننده و درمانی گردو ثابت شده است. درزیر به بیان نکاتی درباره ارزش تغذیه ای گردومی پردازیم :

    1-مکملی برای تأمین کالری :

    گردو مانند سایر مغزها غنی از کالری است. کالری موجود در گردو به طور عمده به دلیل مقادیر بالای پروتئین و چربی موجود در گردو است. در زمان گذشته مردمی که در نقاط مختلفی از جهان زندگی می کردند، به گردو جهت تأمین انرژی مورد نیازشان به طور شدیدی وابسته بودند.

    در هر 30 گرم گردو، در حدود 5/2 گرم اسیدهای چرب امگا- 3 وجود دارد در حالیکه در سایر مغزها در حدود 0/5 گرم اسید چرب امگا – 3 یافت می شود

    2- غنی از اسیدهای چرب ضروری :

    در هر 100 گرم گردو در حدود 68 گرم چربی وجود دارد. که قسمتی از این چربی شامل اسیدهای چرب غیراشباع با چند باند مضاعف *(PUFA) از قبیل اسید لینولئیک و اسید لینولنیک است.

    (در حدود 70% اسیدهای چرب موجود در گردو را تشکیل می دهند) در حدود 18% از اسیدهای چرب موجود در گردو را اسیدهای چرب غیراشباع با یک پیوند مضاعف (MUFA)** و 12% پایانی را نیز اسیدهای چرب اشباع تشکیل می دهد. بنابراین گرچه گردو حاوی مقادیر زیادی از کالری است اما، اسیدهای چرب موجود در گردو اساساً اسیدهای چرب غیراشباع هستند که ضرری را به سیستم قلبی عروقی بدن نمی رسانند.

    ذکر این نکته نیز با ارزش است که 58% اسیدهای چرب غیراشباع با چند پیوند مضاعف گردو را اسید لینولنیک و 12% آن را اسید لینولئیک تشکیل می دهد. که هر دو آنها ، اسیدهای چرب ضروری برای حفظ حیات انسان می باشند. ایکوزا پنتاتونیک اسید (EPA) و دکوزا هگزانوئیک اسید (DHA) که در سالهای اخیر زیاد شنیده شده اند متعلق به اسید لینولینک( اسید چرب امگا – 3) می باشند که اثر مهمی در کاهش لیپید وکلسترول خون دارند.

    3- منبع پروتئینی با کیفیت خوب:

    پروتئین معمولاً از نظر کیفیت و کمیت مورد توجه قرار می گیرد. گردو هم از نظر کیفیت و هم از نظر کمیت بسیار مورد توجه است. هر 100 گرم گردو حاوی 4/14 گرم پروتئین است . که این پروتئین دارای کیفیت خوبی است و به آسانی نیز هضم می شود. گردو دارای اسیدهای آمینه می باشد. گردو علاوه بر اینکه دارای اسیدهای آمینه ضروری است،( که بدن انسان قادر به ساختن آنها نمی باشد )همچنین حاوی اسیدهای آمینه ای است که به سختی می توان آنها را از سایر غذاهای گیاهی دیگر بدست آورد. بنابراین گیاهخواران قادرند که همه پروتئین مورد نیاز را از طریق دریافت گردو و سایر فرآورده های حبوبات تأمین کنند.

    www.Iranvij.ir | گروه اینترنتی ايران ويج ‌

    4 – منبع غنی فیبر:

    گردو منبع غنی از فیبر است. در هر 100 گرم گردو حدود 7/9 گرم فیبر وجود دارد. علاوه بر اینکه گردو حاوی مقدار زیادی چربی است، باعث برطرف شدن سریع گرسنگی می شود. برخی تحقیقات خاطر نشان می کنند که، غذاهای غنی از فیبرباعث کاهش سطح کلسترول سرم و باعث جلوگیری از بیماریهای قلبی و سکته قلبی می شوند.

    5 – سایر ویتامین ها و مواد معدنی:

    گردو حاوی مواد معدنی و ویتامین های گوناگون می باشد. ویتامین های محلول در چربی از قبیل ویتامین A ، ویتامین E و همچنین ویتامین های محلول در آب از قبیل ویتامین C، ویتامین B1، ویتامین B12، اسید فولیک، اسید پانتوتنیک و نیاسین در گردو وجوددارد. گردو دارای آهن، روی ، مس، منیزیم و فسفر می باشد. در میان مواد معدنی سدیم به مقدار کمی در گردو یافت می شود.

    در هر 100 گرم گردو فقط 10 میلی گرم سدیم وجود دارد. علاوه بر مواد مغذی که در بالا ذکر شد، ریزمغذی هایی از قبیل رنگندانه ها، ترکیبات فنولیک نیز در گردو وجود دارند که بر پایه اطلاعات موجود، برخی از این ریزمغذی ها، اثراتی از قبیل خاصیت آنتی اکسیدانی، محرک سیستم ایمنی، ضد سرطان و ضدعفونت دارند.

     

    خواص گردو

    www.Iranvij.ir | گروه اینترنتی ايران ويج ‌

    گردو را به نام “غذاي مغز” نيز مي شناسند و اين فقط به خاطر شباهت آن به مغز نيست، بلکه به خاطر وجود امگا 3 فراوان آن مي باشد. براي درست عمل کردن مغز، به امگا 3 نياز داريم.
    مصرف 4 عدد مغز گردو در روز موجب افزايش اسيد چرب ضروري امگا 3 مي گردد.

    15درصد از چربي هاي گردو از نوع چربي هاي غير اشباع و مفيد براي سلامت قلب مي باشد. اين نوع چربي، پايين آورنده کلسترول بد(LDL) و افزايش دهنده کلسترول خوب(HDL) است.
    يک چهارم فنجان مغز گردو، در حدود 8/90 درصد نياز روزانه بدن به اين چربي ضروري را تامين مي کند.

    فوايد گردو:

    www.Iranvij.ir | گروه اینترنتی ايران ويج ‌

    1- کاهش کلسترول کل

    2- کاهش LDL کلسترول

    3- افزايش HDL کلسترول

    4- افزايش قابليت ارتجاعي رگ هاي بدن

    5- محافظت در برابر بيماري قلبي

    موسسه غذا و دارو پيشنهاد کرده است که براي سلامت قلب روزانه 30 گرم گردو بخوريد.

    6- افزايش قدرت ذهن و هوش

    7- مفيد براي تنگي نفس

    8- جلوگيري از ورم مفاصل

    9- مفيد در بيماري هاي پوست نظير: اگزما و پسوريازيس( به وجود آمدن لکه هاي قرمز رنگ در پوست)

    10- ضد سرطان

    11- داراي آنتي اکسيدان. در بين آجيل ها، آنتي اکسيدان گردو و شاه بلوط از همه بيشتر است.

    12- محافظت از سيستم ايمني

    13- جلوگيري از لخته خون

    14- تنظيم سوخت و ساز در بدن

    15- تنظيم فشار خون

    16- تنظيم قند خون

    17- جلوگيري از پارکينسون و آلزايمر

    18- جلوگيري از سنگ کيسه صفرا

    19- حفاظت از استخوان

    20- روغن گردو درمان کننده دردهاي مفاصل است و جذب مواد غذايي را آسان مي کند.

    21- کودکاني که مقدار امگا 3 در برنامه ي غذايي شان کم است، اختلالاتي مانند بيش فعالي يا هايپراکتيوي، مشکلات رفتاري، کج خلقي و مشکلات خواب در آنها زياد است.

    22- زناني که در هفته 28 گرم آجيل و بادام زميني مصرف مي کنند، 25 درصد احتمال پيشرفت سنگ کيسه صفرا را کم مي کنند.

    23- اگر مي خواهيد خواب آرامي داشته باشيد، براي شام، سالاد سبزيجات به همراه گردو مصرف کنيد.

    گرچه فوايد زيادي در آجيل پنهان است، بعضي ها به گمان اين که آجيل موجب افزايش وزن مي شوند، از خوردن گردو و ديگر آجيل ها امتناع مي کنند.

    ولي ثابت شده است، افرادي که حداقل 2 بار در هفته آجيل مصرف مي کنند، احتمال افزايش وزن در آنها به مراتب کمتر از آنهايي است که اصلا آجيل مصرف نمي کنند. پس به گمان اين که اگر گردو يا آجيل بخوريد چاق مي شويد، اين غذاي بسيار خوشمزه و مفيد را از خود دور نکنيد.

    ويتامين ها و عناصر معدني موجود در گردو:

    www.Iranvij.ir | گروه اینترنتی ايران ويج ‌

    گردو بهترين منبع منگنز و مس مي باشد.

    در گردو، منيزيم و فسفر نيز وجود دارد. مقداري روي، آهن، کلسيم و سلنيوم نيز پيدا شده است.
    گردو مقدار کمي سديم يا نمک دارد.

    گردو حاوي بيشترين مقدار ويتامين هاي B6، B1 و B5( پانتوتنيک اسيد) مي باشد.
    در گردو ويتامين هايي نظير E ، B3 و B2 نيز وجود دارد.

    کالري گردو زياد است. حدود 654 کالري در هر 100 گرم گردو وجود دارد. لذا بهتر است روزي که مي خواهيد گردو مصرف کنيد، کالري آن را محاسبه کرده و از کالري روزانه خود کم کنيد. به اين ترتيب ترس از چاق شدن را نخواهيد داشت؛ براي مثال، اگر کالري مورد نياز شما در روز 2000 کالري است و شما100 کالري گردو مصرف مي کنيد، لذا مي توانيد 1900 کالري باقي مانده را از مواد غذايي مختلف دريافت کنيد.

    ولي اگر مي خواهيد گردو ميل کنيد و همانند روزهاي گذشته غذاهاي روزانه خود را نيز مصرف کنيد، اين نکته را از ياد نبريد که بايد 131 دقيقه پياده روي کنيد تا انرژي دريافت شده از گردو، بسوزد.
    گردو در حدود 7/6 گرم فيبر دارد.

     

    دوره های نوروزی عصر شبکه

    مطالب مرتبط

    ویژه های ایران ویج

    دیدگاهها (۰)



    ;کانال تلگرام ایران ویج اصلاحات نیوز آموزشگاه مهندسی عصر شبکه

    آخرین اخبار و مطالب

    پربحث ترین های هفته

    Sorry. No data so far.