• خرید vpn
  • ما هنـوز به فـردایی روشـن امید داریم

    صفحه اصلی » خوراک سنتی » خورش ترش (غذای سنتی گیلان)
    کد خبر : 130618

    خورش ترش (غذای سنتی گیلان)

    خورش ترش (غذای سنتی گیلان)Reviewed by Aryan on Nov 18Rating: خورش ترش، یکی دیگر از غذاهای سنتی گیلان است که مانند خورش گوشت ترش گیلان تهیه می شود؛ با این تفاوت که در خورش ترش به جای گوجه فرنگی از تخم مرغ استفاده می شود که طعم این غذا را بسیار متمایزتر می کند. به…

    خورش ترش (غذای سنتی گیلان)Reviewed by Aryan on Nov 18Rating:

    خورش ترش، یکی دیگر از غذاهای سنتی گیلان است که مانند خورش گوشت ترش گیلان تهیه می شود؛ با این تفاوت که در خورش ترش به جای گوجه فرنگی از تخم مرغ استفاده می شود که طعم این غذا را بسیار متمایزتر می کند. به شما پیشنهاد می کنیم این خورش خوشمزه را تهیه کنید و از طعم آن لذت ببرید.

     مواد لازم (برای 4نفر) :

    لپه / یک دوم پیمانه (75 گرم)

    گوشت گوساله یا گوسفند (خرد شده) / 400 گرم

    روغن مایع (مخصوص سرخ کردن) / به مقدار لازم

    زردچوبه (پودر شده) / 1 قاشق چای خوری (3 گرم)

    سبزی (پاک و خردشده) / 230 گرم

    سیر (کوبیده شده) / 5 حبه (25 گرم)

    پیازداغ / 2 قاشق سوپ خوری (10 گرم)

    فلفل سیاه (پودرشده) و نمک / به مقدار لازم

    آرد برنج / 1 قاشق سوپ خوری (9 گرم)

    آب نارنج / 1 پیمانه (160 میلی لیتر)

    تخم مرغ / 4 عدد (220 تا 240 گرم)

    سبزی شامل گشنیز و اسفناج (جمعاً 140 گرم)، شبت و خالواش (جمعاً 90 گرم)

    روش تهیه :

    1.  لپه را با مقداری آب از 24 ساعت قبل خیس کرده (در مدت زمان خیساندن، دو تا سه بارآب آن را عوض کنید)، هنگام پخت در آبکش بریزید؛
    2.  گوشت را در قابلمه ای حاوی روغن تفت داده، حرارت را زیاد کنید تا حدی که آب گوشت تبخیر شود؛ سپس لپه و زرد چوبه را به آن افزوده و تفت دهید، شش پیمانه آب به آن بیفزایید و روی حرارت زیاد قرار دهید؛ سپس هنگامی که جوش آمد، حرارت را ملایم کرده درِ ظرف را بگذارید تا نیم پز شوند؛
    3. سبزی را در تابه ای جداگانه حاوی روغن به مدت یک تا دو دقیقه تفت دهید؛
    4. سیر را در تابه ای جداگانه در روغن تفت دهید و آن را به همراه پیازداغ، سبزی و فلفل به قابلمه حاوی گوشت بیفزایید؛
    5. در اواخر مدت زمان پخت، آرد برنج را در آب نارنج حل کرده و با کمی نمک بخ خورش بیفزایید.
    6. تخم مرغ ها را نیز در ظرفی بشکنید و به آن نمک اضافه کنید و با همزن دستی مخلوط و کم کم به خورش اضافه کنید؛ سپس اجازه دهید تخم مرغ پخته شود و خورش کاملاً جا بیفتد، سپس خورش را در ظرف مورد نظر بریزید و به همراه چلو سرو کنید.

    نکته

    • مقداری اسفناج داده شده، بر اساس مقدار پاک شده آن است و مقدار پاک نشده آن 118 گرم می باشد.
    • میزان مورد نیازسایر سبزی های داده شده بر اساس مقدار پاک شده آن ها است که مقدار پاک نشده آن ها، به میزان دو برابر می باشد.

    جایگزین

    • به جای آب نارنج می توانید از آب غوره یا آب انار ترش استفاده کنید.
    • در صورت تمایل می توانید به جای خالواش، از 100 گرم نعناع یا پونه استفاده کنید.
    • به جای گوشت می توانید از مرغ استفاده کنید.

    خواص آب نارنج

    انرژی زا، رفع سکسکه، تب بر، ضد سرفه، آرام بخش، درمان جوش، ضد حساسیت، محرک سیستم ایمنی بدن، ضد افسردگی، درای خاصیت آنتی اکسیدانی، نرم کننده پوست و موی سر

    آماده سازی : 20 دقیقه

    مدت زمان پخت : 3 ساعت

    دوره های نوروزی عصر شبکه

    مطالب مرتبط

    ویژه های ایران ویج

    دیدگاهها (۰)



    ;کانال تلگرام ایران ویج اصلاحات نیوز آموزشگاه مهندسی عصر شبکه

    آخرین اخبار و مطالب

    پربحث ترین های هفته

    Sorry. No data so far.