• خرید vpn
  • ما هنـوز به فـردایی روشـن امید داریم

    صفحه اصلی » مجله آشپزی , نکات آشپزی » شستن و آماده کردن مواد اولیه خوراک
    کد خبر : 10548

    شستن و آماده کردن مواد اولیه خوراک

    شستن و آماده کردن مواد اولیه خوراکReviewed by Farnaz on Aug 10Rating: شستن و آماده کردن مواد اولیه خوراک 1:سبزی ها : سبزی ها را باید به طور کلی با نهایت دقت تمیز کنیم , بعد ظرف بزرگی را پر از آبسرد می کنیم و سبزی را در آب میریزیم و میگذاریم کمی بماند تا…

    شستن و آماده کردن مواد اولیه خوراکReviewed by Farnaz on Aug 10Rating:

    شستن و آماده کردن مواد اولیه خوراک

    1:سبزی ها :

    سبزی ها را باید به طور کلی با نهایت دقت تمیز کنیم , بعد ظرف بزرگی را پر از آبسرد می کنیم و سبزی را در آب میریزیم و میگذاریم کمی بماند تا گل و مواد دیگری که سبزی بدان آلوده شده است جدا شود و در ظرف رسوب کند,بعد سبزی را از روی آب میگیریم و در آبکش میریزیم و دوباره ظرف را پر از آب میکنیم و سبزی را مجددآ در آب قرار میدهیم این عمل را 4-3 بار تکرار میکنیم تا مواد آلوده سبزی به کلی دور شود و آب کاملآ تمیز و زلال بماند بعد سبزی را در آبکش میریزیم تا آب آن بکلی گرفته شود , بعد آنرا خرد میکنیم . بدیهی است در مواقع شیوع بیماری ها سبزی را باید با داروهای مخصوص ضد عفونی کرد.

    طرز استفاده از سبزی خشک

    بطور کلی هر نوع سبزی خشک را لااقل 3 تا 4 ساعت قبل از طبخ در آب نیم گرم بایستی خیس نمود تا نرم و تازه شود و برای هر نوع غذایی که میخواهیم با کمی سبزی تازه از قبیل تره فرنگی یا کرفس ,برگ کاهو, مخلوط نموده مصرف می نماییم ( باستثنای قورمه سبزی که سبزی آن فقط تره,جعفری و شنبلیله است برای سایر غذاهای مثل آش و سبزی پلو و کوکو به طریق فوق خیلی مطلوب تر میشود)

    1-      یکصد گرم سبزی خشک مساویست با در حدود دو کیلو سبزی تازه , دستوراتیکه در مجله هنر آشپزی داده شده مقدار سبزی تازه آن ذکر گردیده میتوانید از سبزی خشک به نسبت فوق استفاده کنید بطور کلی برای یک غذای شش نفره که معمولآ دو کیلو سبزی مصرف می شود , یکصد گرم سبزی خشک کافی است.

    2-      سبزی خشک را نباید سرخ کرد کافی است بعد از خیس کردن از آب خارج نماییم با کمی پیاز داغ مخلوط کرده روی آتش ملایم بگذاریم تا فقط آب آن کشیده شود.

    3-      برای تهیه قرمه سبزی بهترین طریق در صورت امکان استفاده از سبزی قرمه  سرخ کرده است که میتوانیم مدت ها در قسمت فریزر (جای یخی یخچال) جا داده و از آن استفاده کنیم کافی است که گوشت و لوبیا که پخته شد سبزی را همانطور یخ زده داخل آن بیاندازیم.

    2: حبوبات

    حبوبات را باید در کمال دقت تمیز کرد و شست ,بهتر است حبوبات را قبل از طبخ 3-2 ساعت خیس کرد تا زود بپزد ,حبوبات را باید با مقداری آب و کمی نمک روی حرارت ملایم پخت.

    3: گوشت

     گوشت را باید بعد از شستن بلافاصله با آب سرد بار کرد و نمک گوشت های سیاه را همیشه باید در اواخر طبخ به آن اضافه نمود , گوشت های سفید از قبیل مرغ و بوقلمون را قبلآ تمیز میکنیم و مقداری نمک و فلفل به آن میزنیم . حتی بهتر این است که یکی دو روز با نمک بماند زیرا گوشت ترد تر و خوشمزه تر می شود. بدیهی است که گوشت ماهی هر قدر تازه تر باشد بهتر است پس کافی است که ماهی را بالافاصله پس از نمک زدن طبخ کرد . گوشت های سیاهی را که به صورت بیفتک و کباب و اسکالپ و انواع آنها تهیه میکنیم بعد از طبخ نمک روی آن ها  می پاشیم و بالافاصله بعد از اینکه گوشت را در دیس قرار دادیم کمی کره روی آن میگذاریم

    4: برنج

    برنج را ابتدا کاملآ تمیز و از مواد خارجی پاک میکنیم سپس در صورتی که  آن را برای طبخ کته بکار میبریم باید نیم ساعت قبل از طبخ با آب نیم گرم بشوییم و خیس بدهیم و اگر برای طبخ پلو یا چلو آن را تمیز کرده ایم بهتر است 24 ساعت قبل با آب گرم چندین دفعه ( بدون چنگ زدن) آن را بشوییم تا آب آن کاملآ زلال شود بعد مقداری آب گرم روی آن میریزیم به حدی که 4 انگشت بالای برنج بایستد و برای هر یک کیلوگرم برنج یک کیلو نمک سنگ را بعد از شستن در پارچه تمیزی میپیچیم و روی برنج قرار میدهیم , در صورت کافی نبودن فرصت ممکن است برنج را 3تا 4 ساعت قبل با آب گرم تر و مقدار نمک بیشتر خیس کرد.

    دوره های نوروزی عصر شبکه

    مطالب مرتبط

    ویژه های ایران ویج

    دیدگاهها (۰)



    ;کانال تلگرام ایران ویج اصلاحات نیوز آموزشگاه مهندسی عصر شبکه

    آخرین اخبار و مطالب

    پربحث ترین های هفته

    Sorry. No data so far.